НовиниЧеркащина«Черкасиобленерго» підготувалося до роботи в зимовий період

«Черкасиобленерго» підготувалося до роботи в зимовий період

-

- Advertisment -

АТ «Черкасиобленерго» готове до роботи в осінньо-зимовий період 2021/2022 роках. Такі висновки Державної інспекції з енергетичного нагляду у Черкаській області, повідомляє сайт «Черкасиобленерго».

У період з 14 вересня по 9 листопада цьогоріч була проведена перевірка виконання відповідних заходів задля забезпечення готовності об’єктів електроенергетики до роботи в осінньо-зимовий період та безпечний розподіл електричної енергії.

Нагадаємо, ще у квітні ПАТ «Черкасиобленерго» видало наказ, за яким усіма філіями Товариства були розроблені та затверджені заходи задля стабільної роботи підприємства в осінньо-зимовий період. Відтак були складені графіки чергування на робочих місцях, починаючи з вересня місяця поточного року, керівного складу ПАТ «Черкасиобленерго» та структурних підрозділів протягом осінньо-зимового періоду. Також була проведена перевірка резервних джерел живлення диспетчерських пунктів і вузлів зв’язку, у тому числі на підстанціях 35-150 кВ.

Як повідомили в пресслужбі «Черкасиобленерго», у кожному районі організоване цілодобове чергування аварійно-диспетчерських служб та оперативно-виїзних бригад. Крім цього були розроблені та погоджені графіки обмежень споживання електроенергії й потужності та графіки аварійного та погодинного відключення електричної енергії у разі виникнення дефіциту паливно-енергетичних ресурсів або виникнення аварійних ситуацій в енергетичній системі України. Також був проведений ремонт пошкоджених кабельних ліній напругою 6-10кВ, які живлять споживачів I-II категорій, об’єктів водопостачання, водовідведення та теплопостачання медичних закладів області. Перевірено протипожежний та технічний стан всіх підстанцій 35кВ і вище. Підготовлено автомобілі та механізми, у тому числі всюдихідну техніку для виконання аварійно-відновлювальних робіт.

Зокрема, станом на 1 листопада 2021 року профінансовано капітальних та поточних ремонтів на суму близько 30 мільйонів гривень. Виконані наступні основні роботи: відновлено 342 одиниці пошкоджених кабельних ліній;

відремонтовано 1179,5 кілометрів повітряних ліній 0,4-154 кВ;

замінено 3624 шт. опор повітряних ліній 0,4-20 кВ;

замінено 17233 шт. ізоляторів на опорах повітряних ліній 0,4-154 кВ;

замінено 263,14 кілометра проводу на повітряних лініях 0,4-20 кВ.

Виконана розчистка трас повітряних ліній 0,4-154 кВ, за 10 місяців було розчищено 4028,7 км. Відремонтовано та приведено в належний технічний стан 102 трансформаторів 6-20 кВ.

Слід відмітити, що одним із основних показників надійності (безперервності) електропостачання є індекс середньої тривалості довгих перерв в електропостачанні в системі (SAIDI). За результатами І-ІІ кварталів 2021 року згідно рейтингу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг ПАТ «Черкасиобленерго» знаходиться на 11 місці серед 25 операторів системи розподілу, індекс середньої тривалості довгих перерв в електропостачанні (SAIDI) склав 252 хвилини.

У результаті ПАТ «Черкасиобленерго» успішно пройшло перевірку та отримало позитивний висновок Держенергонагляду в Черкаській області про готовність до роботи в осінньо-зимовий період 2021/2022, про що свідчить відповідна Декларація.

Слід зауважити, що ПАТ “Черкасиобленерго” приділяє особливу увагу соціально-значимим об’єктам, які забезпечують життєдіяльність населення (об’єкти тепло-водопостачання, водовідведення, медичні заклади, в тому числі, де лікуються хворі на COVID-19). Тож нині позапланово проведені обстеження повітряних ліній 0,4-20 кВ та трансформаторних підстанцій 6-20/0,4 кВ, в тому числі і тепловізійний контроль контактних з’єднань, які задіяні в електропостачанні споживачів І-ІІ категорії, виявлені дефекти (зауваження) усунуті в передбачені терміни.

– Починаючи із квітня місяця усіма філіями Товариства була проведена колосальна робота задля стабільної роботи нашого підприємства в осінньо-зимовий період. Тому хочу подякувати підрозділам за організованість та своєчасність виконання завдань. Крім того хочу відмітити, що для готовності об’єктів електричних мереж 0,4-150 кВ до роботи в осінньо-зимовий період, надійного розподілу електроенергії та підтримання у належному технічному стані обладнання ПАТ «Черкасиобленерго», зусиллями колективів виробничих служб та структурних підрозділів щорічно виконуються ремонти, реконструкція та модернізація енергетичних об’єктів у відповідності до сформованих планів, а також виконані всі основні та додаткові заходи, які необхідні для забезпечення готовності до роботи в осінньо-зимовий період усіх об’єктів електричних мереж Товариства, – зазначив технічний директор ПАТ «Черкасиобленерго» Володимир Заврін.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Підприємці з Черкас, які постраждали від ракетного удару, почали отримувати компенсації

Розпочато виплати фінансової допомоги підприємцям, які постраждали внаслідок вибуху російської ракети. 41 підприємець вже отримав допомогу на загальну суму...

Які статки і доходи показали черкаські депутати від партії Зеленського

Земельні ділянки, TOYOTA CAMRY 2023, доходи й заощадження задекларували за 2023 рік міські депутати від фракції “Слуга Народу” у...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x