НовиниЧеркащинаЧеркаси – єдиний обласний центр в Україні, який залишився...

Черкаси – єдиний обласний центр в Україні, який залишився без бюджету

-

- Advertisment -

Черкаси зустрічатимуть Новий Рік без затвердженого бюджету. Проект головного фінансового документу протягом трьох останніх тижнів так і не зміг затвердити виконавчий комітет. Спроба міського голови Черкас Анатолія Бондаренка звалити всю вину за неприйнятий бюджет на депутатів міської ради зазнала фіаско. 28 грудня сесія міської ради була закрита міським головою, так і не розпочавшись.

Бедлам на сесії

Сьогоднішня сесія Черкаської міської ради розпочалася з виступів представників громадської організації "Автоєвросила". Вони вимагали, щоб директор КП "ЧЕЛУАШ" Олексій Мельник (депутат міської ради від партії "Батьківщина") написав заяву на звільнення. Адже, за словами активістів, у місті нічого не робиться, щоб ліквідовувалися ями на дорогах.

Громадськість заблокувала трибуну і заявила, що не дасть приймати жодного рішення, допоки керівник комунального підприємства не напише заяву. В захист чиновника вступився заступник міського голови "батьківщинівець" Геннадій Шевченко. 

Сам Геннадій Шевченко свого часу входив до черкаської "Самооборони", представники якої нині представляють "Автоєвросилу". Але був виключений з громадського організації. Тому 1,5 години пройшли під взаємними звинуваченнями і образами.

Сам міський голова заявив, що виступи активістів зрежисовані і він готує подання на розпуск міської ради. Депутати ж звинуватили у всьому міського голову, який не зумів зібрати протягом останніх двох тижнів виконком і ухвалити бюджет.

За словами депутата міської ради Руслана Зорі, міський голова Анатолій Бондаренко намагається перекласти проблеми з хворої голови на здорову.

"Міська рада має розглядати бюджет міста лише тоді, коли його затвердить і подасть виконавчий комітет. Виконавчий комітет – це 13 осіб, серед яких заступники міського голови, члени виконкому на громадських засадах. Ці люди протягом двох тижнів не могли зібратися і ухвалити проект міського бюджету. А розпускати вирішили міську раду", – говорить депутат.

"Батьківщинівський" виконком  залишив місто без бюджету

Серед 13-ти членів виконкому шестеро – члени партії "Батьківщина". Синхронно з ними голосує і представник партії "Черкащани". На одне із засідань навіть приїхав член виконкому на громадських засадах, представник "Руху нових сил" Роман Ганзевич. Для ухвалення рішення необхідно 8 голосів. Навіть маючи повну більшість, міський голова не зміг організувати роботу виконавчого комітету.

"Два роки тому, коли затверджували склад виконкому, міський голова заявляв, що він бере на себе відповідальність за ситуацію в місті. "Вільні демократи" тоді не голосували за цей виконком, бо вважали, що він сформований на користь однієї партії "Батьківщини", – розповів депутат міської ради від Партії вільних демократів Олександр Згіблов.

На його думку, нинішній склад виконкому себе повністю дискредитував. Його варто міняти.

Виконком, який уже тричі відправляли у відставку

За словами секретаря міської ради Олександра Радуцького, нинішній "батьківщинівський" виконком тричі депутати відправляли у відставку. Проте тричі міський голова Анатолій Бондаренко накладав на це рішення вето.

Перша спроба відставки була у вересні. Каменем спотикання стало те, що виконавчий комітет проголосував за детальний план забудови берегової смуги Черкас.

"Тоді одним рішенням за п’ять хвилин всі Черкаси позбавили пляжів і берегової смуги. Їх віддали під забудову. Буквально через кілька тижнів на двох земельних ділянках розпочалося незаконне будівництво багатоповерхівок. Депутати своїми рішеннями зупинили будівництво, а скандальний виконком відправили у відставку, але міський голова ветував це рішення", – розповів Олександр Радуцький.

Друга спроба відбулася у жовтні. Проте мер зробив те ж саме. На переконання депутатів, міський голова не зрозумів, що виконком наймають на роботу депутати. І вони висловили незадоволення тим, як працюють заступники міського голови.

"Узурпація влади в Черкасах партією "Батьківщина" призвела до того, що цей виконком не зміг затвердити проект бюджету і 10 тисяч бюджетників (вчителі, медики, вихователі дитячих садків) можуть залишитися з Нового року без зарплати", – підсумував Олександр Радуцький.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Бондаренко розпустив сесію, бюджет буде після нового року.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині горіла машина у гаражі

У селі Гладківщина Піщанської ТГ днями сталася пожежа в приватному гаражі. Про це пишуть на сторінці Добровольці Черкащини. За викликом...

Черкаський гідрометцентр попереджає про негоду

На Черкащині тримається прохолодна дощова погода. Чого чекати на вихідних - пише директор Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань. За 4 доби...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x