НовиниЧеркасиЧеркаси придбають військові облігації на 50 млн грн

Черкаси придбають військові облігації на 50 млн грн

-

- Advertisment -

У Черкасах 10 лютого відбулося засідання комісії для проведення конкурсу щодо визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів бюджету Черкаської міської територіальної громади шляхом придбання державних цінних паперів (військових облігацій). Про це інформує сайт Черкаської міської ради.


Директор департаменту фінансової політики Тетяна Харенко повідомила, що необхідність проведення нового конкурсу виникла через зміни в термінах обігу військових облігацій, які емітує Міністерство фінансів України в 2023 році, а отже неможливе розміщення державних цінних паперів (військових облігацій) з терміном розміщення до семи місяців, як було визначено умовами попереднього конкурсу.

Департаментом фінансової політики, як місцевим фінансовим органом, була підготовлена заявка-пропозиція на розміщення тимчасово вільних бюджетних коштів шляхом придбання державних цінних паперів (військових облігацій) та направлена 11 банкам. Обсяг коштів – 50 млн грн. Термін розміщення – до кінця 2023 року.

Пропозиції щодо участі в конкурсі надали лише 2 банки, з яких дотримався зазначених в заявці-пропозиції вимог лише один банк. В результаті розгляду комісія визнала переможцем АТ «Державний експортно-імпортний банк України»
«Цей банк не лише надав весь необхідний пакет документів, а й  запропонував найвигідніші для Черкаської міської територіальної громади умови розміщення тимчасово вільних коштів бюджету шляхом придбання військових облігацій, які не будуть змінюватися навіть  після закінчення дії воєнного стану», – зауважує Тетяна Харенко.

Військові облігації є інвестиційним інструментом підтримки державного бюджету, доступним для громадян, бізнесу та іноземних інвесторів, який був започаткований Міністерством фінансів України з початком введення в дію воєнного стану на території України. Кошти від розміщення облігацій залучаються в Державний бюджет України та використовуються на безперебійне забезпечення фінансових потреб держави в умовах воєнного стану – соціальні та оборонні.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x