НовиниЧеркасиЧеркаси потребують швачок і токарів (ВІДЕО)

Черкаси потребують швачок і токарів (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Ольга ─ переселенка з Донеччини. З початком повномасштабної війни жінка, як і мільйони українців, втратила роботу. До війни Ольга працювала на підприємстві «Артемсіль». По приїзду до Черкас ─ відразу звернулась до Центру зайнятості. Уже через тиждень пошуків Ольга пішла працювати на місцеве підприємство.

«Відпрацювала у цеху укладальником-пакувальником хліба 3 цеху і потім по моїй кваліфікації мені запропонували роботу у виробничо-технологічній лабораторії. Наразі де я й працюю», ─ розповідає Ольга Бельчич.

Вона є вузьконаправленим спеціалістом. У «Артемсілі» Ольга працювала керівником відділу якості стандартизації та сертифікації. Через це, пояснює, у неї й виникли певні труднощі під час пошуку роботи: «У цьому регіоні відсутні такі пропозиції із об’єктивних причин. Там була більше гірно-видобувна промисловість розвинута, надра. А тут тільки такі заводи, які харчові підприємства».

У Черкаському центру зайнятості повідомляють: нині у області близько чотирьох тисяч безробітних. Це на 10 % більше, ніж торік. Пошукачів більше, ніж вакансій.

«3172 вакансії актуальні на ринку праці міста. Це 70% до надходжжень вакансій минулого року, але є позитивна тенденція, щодо кількості збільшення даних вакансій і останні 2 місяці: літній і перший осінній – кількісно вакансії збільшуються», ─ повідомляє директорка Черкаського міського центру зайнятості Оксана Щербак.

Нині найбільш затребуваними є робітничі професії: токарі, фрезирувальники та швачки. У бюджетній сфері це викладачі, методисти та медики. Проте їм пропонують меншу заробітну плату. Багато пропозицій і для спеціалістів у сфері продажів, кажуть фахівці.

«Продавці, касири, адміністратори торгових залів, а також спеціалісти сфери продажу, які безпосередньо працюють з клієнтами. Затребувані спеціалісти у транспорт та логістику, тобто водії логісти, представники складів», ─ розповіла експертка ринку праці Руслана Березівська.

Експерти кажуть: найбільшу заробітню плату пропонують спеціалістам у сфері IT, менеджменту та консалтингу. Також нещодавно високооплачуваними стали професії у сфері закупівель.

Оксана Щербак розповідає: «Високий рівень заробітної плати пропонують кваліфікованим фахівцям різних галузей: токар-фрезирувальник ─ понад 20 000 грн заробітної плати, інженер – 18 000».

Для студентів і спеціалістів, які лише починають свій кар’єрний шлях, пропонують найменші заробітні плати. Для них пропозицій багато, тому що роботодавці намагаються економити. Вони беруть на роботу початківців без досвіду і навчають. Та, відповідно, платять менше.

«Також невисокі заробітні плати зберігаються для домашнього персоналу і для них вакансій теж досить мало. У сфері хорека теж невисокі зарплати. Тобто офіціантам, працівникам в готелях, в ресторанах пропонують до 14 тис грн», ─ додає Руслана Березівська.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x