додому Новини Черкаси охопила передноворічна шопінг-лихоманка (ФОТО)

Черкаси охопила передноворічна шопінг-лихоманка (ФОТО)

0

Напередодні Нового року черкасці почали активно "штурмувати" супермаркети: скуплятися на новорічний стіл. Це створює великі черги на касах і тисняву біля прилавків. Крім того, навколо таких торгових центрі і маркетів кишить автомобілями та іншими транспортними засобами.

В одному з продуктових супермаркетів у центрі міста сьогодні спостерігається саме така ситуація. Черкасці активно скуповують усе необхідне для святкового столу. Найбільші черги біля цитрусових, а також біля рядів із шампанським та іншими алкогольними напоями.

Після цього на всіх касах кількаметрові черги людей із корзинами і візками.

Двоє молодих чоловіків у шкіряних куртках стоять в одній із таких черг, опираючись на візок. Кажуть, що чекають уже 15 хвилин.

"Ми нікуди не спішимо, завжди скуповуємося у переддень Нового року, – розповідає один із них, який представився Олегом, 26 років, юрист за фахом. – Зараз усього вистачає в магазинах. Тут сьогодні новорічні знижки. Ми купили м'ясо, пляшку рому за 160 гривень 0,7 літрів. Тому вигідніше купувати саме зараз".

Розповідають, що майже все на святковий стіл купили раніше, а тут докупляють те, чого ще нема.

"Чесно, в мене робота така, що це мабуть перший Новий рік буду зустрічати нормально, а то завжди був на роботі. Цього разу будемо святкувати з друзями. У центр міста на ялинку йти не плануємо, бо далеко", – зізнався інший хлопець.

На виході з торгового центру двоє чоловіків, ззовні схожих на іноземців, намагаються викотити на вулицю три переповнені з верхом візки. Кажуть, що скуплялися на передноворічний корпоратив.

"Зачем фоткаеш? Лучше бы помог отнести продукты", – жартують чоловіки.

На вулиці біля супермаркету прогулюється молода сім'я. На запитання, чи вже все купили для новорічного столу, чую ствердну відповідь.

"Ми скуповуємося ще за тиждень-два до Нового року, бо знаємо що твориться в супермаркетах в останні передсвяткові дні, – говорить Ольга Хандусь, 33 роки, працює бухгалтером. – Крім того, я ще раніше весь інтернет перерила в пошуках цікавого салату. Хотілося, крім банальних страв олів'є і шуби, приготувати щось незвичне, і щоб було тематичне до року вівці. Тож готуватиму салат із кальмарами у формі овечки. Боячись, що не буде всіх інгредієнтів, купували їх заздалегідь".

Дівчина розповідає, що святкувати планують традиційно в сімейному колі.

"Новорічний корпоратив на роботі вже відгуляли, чоловік теж. У донечки святковий ранок у школі був ще тиждень тому", – розповіла вона.

Також на вулицях і зупинках громадського транспорту можна побачити людей із ялинками або гілками сосни, які не встигли їх купити раніше.

Крім шопінгу, черкасці зараз також "атакують" банкомати. Черги до них не менші, ніж до кас. Усе це – через можливі збої в роботі електронних систем, які мали місце в новорічно-різдвяні дні в минулі роки. До того ж, частина банків попередила про закриття своїх відділень на кілька післяноворічних днів.

Анатолій Бабак, vikka.ua

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version