НовиниЧеркасиЧеркаси отримали генератор для переселенців

Черкаси отримали генератор для переселенців

-

- Advertisment -

До Черкас прибув генератор потужністю 65 кіловат від Агентства ООН у справах біженців. Про це повідомляють у Черкаській міській раді.

Передача генератора відбулася в межах співпраці між Черкаською міською радою, Черкаською обласною військовою адміністрацією та Управлінням Верховного комісара ООН.

З цієї нагоди нещодавно облаштований шелтер для внутрішніх переселенців відвідали перша заступниця голови Черкаської ОВА Наталя Кравченко, Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко, його заступниця Марина Гаркава та представники Саб-офісу Управління Верховного комісара ООН.


Оглянули приміщення, познайомилися з умовами проживання переселенців, поспілкувалися з мешканцями. Черкаський міський голова розповів, що на перепланування приміщення колишньої поліклініки й облаштування тут тимчасового житла з бюджету міста було витрачено 18 мільйонів гривень, роботи виконано усього за неповних 3 місяці.

«Щиро вдячний кожному з наших міжнародних партнерів, хто підтримує Україну й Черкаси в ці важкі часи та допомагає впоратися із викликами війни, коли росія продовжує тероризувати мирне населення, – відзначив Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко. – Ми ж зі свого боку намагалися створити для них зручні й затишні умови, аби переселенці тут почувалися безпечніше й могли максимально швидко адаптуватися до життя на новому місці».

«Зараз тут мешкають 150 осіб, які приїхали до Черкас із Луганської, Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Сумської областей. Переважно це мами з дітьми, літні люди та люди з інвалідністю. Для них створено комфортні умови, в приміщенні тепло, затишно. Цього тижня чекаємо ще кілька родин із прифронтової зони»,– розповідає директорка Черкаського міського центру соціальних служб Людмила Савранська.


Агенство ООН у справах біженців в Україні неодноразово передавало гуманітарні вантажі для підтримки внутрішньо переміщених осіб, які нині проживають в нашому місті.

«Я є представником місії ООН вже більше 20 років, за цей час працювала в 15 країнах світу. Але Україна займає особливе місце в моєму серці, – відзначила голова Саб-офісу УВКБ ООН Мішель Альфоро, – Вам дійсно є чим пишатися, адже робота з облаштування шелтора й взагалі прийому внутрішньо переміщених осіб у Черкасах виконана колосальна, причому зроблено все швидко й оперативно. Наша місія намагається реально допомагати постраждалим від російської агресії людям, які цього потребують. І, зокрема, тут, у Черкасах, я бачу дієвість нашої допомоги».


Під час зустрічі Мішель Альфоро запевнила міську владу Черкас у продовженні співпраці та максимальній підтримці людей, які постраждали від повномасштабної війни.

«Черкаська міська рада має досвід співпраці з представництвом ООН, – відзначила заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава. – Зокрема, через департамент соціальної політики ми отримали від них матраци, ковдри, постільну білизну, засоби гігієни, посуд для внутрішньо переміщених осіб, які мешкають в шелторі та в гуртожитку одного із закладів профтехосвіти. Ми щиро дякуємо партнерам, які завжди відгукуються на допомогу людям, котрі постраждали від війни і знайшли прихисток у Черкасах. Переконана, що з допомогою таких небайдужих і дієвих партнерів ми витримаємо всі випробування і переможемо».

 

 

 

Читайте також:

У Черкасах виставили на продаж Москвич-401 1957 року випуску. Це модель ретро класика. Хетчбек. 

 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

 

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x