НовиниЧеркаси обстежать на наявність комуністичної символіки

Черкаси обстежать на наявність комуністичної символіки

-

- Advertisment -

Черкаські школи, дитсадки, медичні заклади, житлові будинки й підприємства обстежать на наявність у них пам’яток радянським діячам. Також зясують, чи не суперечить їхня назва закону про засудження комуністичного режиму.

Про це vikka.ua повідомили у прес-службі Черкаської міської ради.

Профільним департаментам дали тиждень для того, щоб визначити перелік таких об’єктів. Таке доручення дав голова комісії для визначення об’єктів, які підлягають обов’язковому демонтажу або перейменуванню, заступник міського голови Олександр Ільченко.

Члени цієї комісії також розпочали вивчення усіх вулиць міста, аби виявити серед них із радянськими назвами, які слід перейменувати.

Загалом у Черкасах зареєстровано один бульвар, 208 вулиць, 9 площ, 179 провулків, три проїзди, один проспект та 12 узвозів. Як наголосив під час установчого засідання комісії Олександр Ільченко, за попередніми підрахунками, до 160 об’єктів по місту підпадають під дію закону.

"Своїм рішенням ми маємо взяти на себе відповідальність і сказати, що, на нашу думку, підлягає перейменуванню чи демонтажу, а що з пам’ятників є витвором мистецтва, – зауважив Ільченко. – Після того, як ми визначимо об’єкти для перейменування, надамо свої пропозиції топонімічній комісії. На перелік тих назв, які варто змінювати, маємо вийти за два тижні".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x