НовиниЧеркащина"Черкаси будуть чинити опір": з’явився офіційний трейлер до фільму...

"Черкаси будуть чинити опір": з’явився офіційний трейлер до фільму про тральщик (Відео)

-

- Advertisment -

Держкіно представило офіційний трейлер до одного з найбільш очікуваних українських кінопроєктів 2020 року – воєнної екшн-драми "Черкаси", що виходить у широкий кінотеатральний прокат вже 27 лютого. 

Про це інформує Державне агентство України з питань кіно.

 "Черкаси" – український повнометражний художній фільм режисера Тимура Ященка, заснований на реальних подіях весни 2014 року. Однойменний мінний тральщик, заблокований російськими військами в бухті озера Донузлав під час анексії Криму, три тижні чинив опір ворогу і став єдиним із 9 українських кораблів, що не спустив державний прапор.

Командир тральщика "Черкаси" Юрій Федаш консультував знімальну команду під час роботи над стрічкою. До акторського складу увійшли моряки, які під керівництвом Федаша тримали оборону на кораблі у 2014 році.

"Черкаси" — до болю чесний, відвертий кінопроєкт. Його важко зарахувати до числа фільмів патріотичної пропаганди. Ми надаємо можливість глядачеві самостійно робити власні висновки. Цей фільм — про звичайних хлопців, які в екстремальний період життя здійснюють непростий вибір, про дружбу, зраду і гідність", — розповідає продюсерка картини Марта Лотиш.

Зйомки тривали 39 знімальних днів та відбувалися на узбережжі Чорного моря: в Одесі, на Кінбурнській косі, а також у районі Очаківського порту. Крім того, одна з локацій розташовувалася в селі Чернігівської області. Події на морському тральщику "Черкаси" були відзняті на кількох кораблях.

"Черкаси" — це перший повнометражний фільм про українські військово-морські сили в історії сучасного національного кінематографа. Він створювався у тісній співпраці та завдяки сприянню Воєнно-Морських Сил і Генерального Штабу Збройних Сил України. Силовими відомствами були надані справжні кораблі флоту та спеціальне військове обладнання, а для фільмування екшен-сцен залучалася бойова армійська авіація, біля сотні військовослужбовців, в тому числі спецпризначенці ("морські котики"). Деякі сцени знімались під час навчань ВМС України.

Всеукраїнський кінотеатральний прокат розпочнеться 27 лютого 2020 року, у 6-ту річницю анексії Криму.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасець став прототипом головного героя фільму "Мої думки тихі".

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Дніпровській водоочисній станції оновлюють фільтри

«Черкасиводоканал» продовжує проводити роботи із удосконалення технологічних процесів підприємства. Про це повідомляє Черкаська міська рада. Зараз на Дніпровській водоочисній станції...

У Черкасах працюють над створенням кризового центру

У Черкасах триває ремонт у приміщенні для майбутнього кризового центру. Роботи оглянули міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та його...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x