НовиниЧеркащинаЧеркащині повернули землю, якою незаконно заволодів псевдоатовець

Черкащині повернули землю, якою незаконно заволодів псевдоатовець

-

- Advertisment -

Шполянський районний суд задовольнив позов прокуратури області про скасування правовстановлюючих документів щодо права приватної власності та повернення у розпорядження держави земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 2 га в Шполянському районі. Про це інформує прес-служба прокуратури Черкаської області.

Так, у ході здійснення процесуального керівництва в кримінальному провадженні прокуратурою встановлено факт незаконного отримання вказаної земельної ділянки в приватну власність, як учасником АТО, особою, яка на час її отримання перебувала в м. Донецьк і сприяла діяльності терористичної організації "ДНР".

У подальшому земельну ділянку, що неправомірно вибула з державної власності, передано в оренду сільськогосподарському підприємству.

За поновленням державних інтересів та витребуванням земельної ділянки на користь держави до суду звернувся прокурор, позовні вимоги якого задоволено.

Також нагадаємо, що зазначений псевдоатовець перейшов на бік ворога та призначений на посаду керівника апарату так званої "Ради Оборони ДНР", стосовно нього прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Крім того, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно секретаря сільської ради Шполянського району, яка посприяла незаконному виділенню земельної ділянки, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 1. ч. 3, ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині прикрили дві нелегальні автозаправки.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Війна відібрала життя захисника зі Сміли

Внаслідок російсько-української війни помер смілянин Аркадій Покуль. Про це повідомляє пресслужба Смілянської міської ради. Аркадій Покуль був старшим сержантом, командиром...

Порушення лову риби на Черкащині: збитки державі перевищують 5 мільйонів гривень

Порушення лову риби були виявлені з початку нерестового сезону цього року. Збитки державі становлять близько 5 мільйонів гривень. Про...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x