НовиниЧеркащині бракує міліціонерів

Черкащині бракує міліціонерів

-

- Advertisment -

У Черкаській області недокомплект правоохоронців. Не вистачає 8 % працівників. Про це під час прес-конференції повідомив заступник начальника управління кадрового забезпечення, начальник відділу комплектування та проходження служби Руслан Горяченко, інформують у прес-службі обласного управління МВС.

Вцілому Черкащина найкраще із усіх областей України укомплектована кадрами. Працівники пишуть рапорти на звільнення у зв’язку із невисокою заробітною платою, незахищеністю, пенсійним віком тощо. Тобто відбувається відтік кадрів.

Великий некомплект працівників міліції наразі простежується у тальнівському та катеринопільському райвідділах міліції.

– На службу в органи внутрішніх справ ми набираємо кандидатів з числа цивільної молоді (від 18 років). Також ми можемо набирати призовників, які на час  роботи у міліції отримають відстрочку від служби у Збройних Силах України. Кандидати проходять відбір. Це військово-лікарська комісія, яка повинна визнати їх придатними до служби. Здають заліки з фізичної підготовки та проходять психологічне обстеження. Рішення щодо кандидата ухвалює кадрова комісія. Через місяць він їде в училище першопочаткової підготовки працівника міліції. Термін навчання різний (від 40 до 180 діб) залежно від категорії працівників, – зазначив Руслан Горяченко.

За його словами, через складну суспільно-політичну ситуацію в країні служити правоохоронцям сьогодні набагато важче.

– Наші працівнкии міліції постійно їздять на Схід, вже протягом 7 місяців вони в складі зведених загонів беруть у часть в АТО. За цей час там побували понад 400 міліціонерів області, дехто був по декілька разів, дехто там був протягом двох місяців. Кандидати, які хочуть працювати в міліції, повинні розуміти, що будь-якої хвилини правоохоронців можуть підняти і відправити в Донецьку чи Луганську область, – наголосив заступник начальника управління кадрового забезпечення, начальник відділу комплектування та проходження служби.

Середня заробітна плата молодого працівника без досвіду коливається у межах 2500-2700 грн.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах за тиждень з’явилися на світ 17 немовлят

За минулий тиждень у Черкасах народилося 17 немовлят. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Серед новонароджених 9 дівчаток та 8...

Похолодання, дощі та заморозки: якої погоди очікувати на Черкащині

Атмосферний фронт, що пройде через Черкащину, призведе до грозових дощів, які місцями супроводжуватимуться посиленням вітру та граду. Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x