додому Новини Черкащина Черкащина є лідером в Україні за кількістю патронатних сімей

Черкащина є лідером в Україні за кількістю патронатних сімей

0

Шість патронатних родин Черкащини готові негайно прийняти у свій дім дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, потребують захисту та тимчасового догляду. Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Фахівці завершують роботу з ще однією такою родиною, зауважила начальник обласної служби у справах дітей Оксана Покатілова.

Загалом з 2017 по 2018 року послугами патронатних вихователів скористалися 18 дітей.

"Два роки тому Черкащина приєдналася до державного експерименту із запровадження послуги патронату над дитиною. У листопаді 2016 року наша служба підписала тристоронній договір про співпрацю з обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та МБО "Партнерство "Кожній дитині", − зазначила Оксана Покатілова.

Наприкінці травня цього року в містах Черкаси, Сміла, Білозірській ОТГ побувала експерт Всесвітнього дитячого фонду Сюзанна Драгборг зі Швеції та представники МБО "Партнерство "Кожній дитині". Вони відмітили, що на Черкащині створено найбільше патронатних сімей у порівнянні з іншими областями України.

Для дітей з родин, де батьки не виконують свої батьківські обов’язки, не працюють, п’ють, залишають дітей без нагляду, в області функціонують Черкаський та Уманський обласні центри соціально-психологічної реабілітації дітей. До них дитина може бути влаштована цілодобово за клопотанням служб у справах дітей, згідно з Актом працівників органів поліції, або за особистим зверненням. За 5 місяців цього року в цих центрах отримали допомогу майже 300 дітей.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за рік на Черкащині народилось 103 пари двійнят.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version