НовиниЧеркащинаЧеркащина є лідером в Україні за кількістю патронатних сімей

Черкащина є лідером в Україні за кількістю патронатних сімей

-

- Advertisment -

Шість патронатних родин Черкащини готові негайно прийняти у свій дім дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, потребують захисту та тимчасового догляду. Про це інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Фахівці завершують роботу з ще однією такою родиною, зауважила начальник обласної служби у справах дітей Оксана Покатілова.

Загалом з 2017 по 2018 року послугами патронатних вихователів скористалися 18 дітей.

"Два роки тому Черкащина приєдналася до державного експерименту із запровадження послуги патронату над дитиною. У листопаді 2016 року наша служба підписала тристоронній договір про співпрацю з обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та МБО "Партнерство "Кожній дитині", − зазначила Оксана Покатілова.

Наприкінці травня цього року в містах Черкаси, Сміла, Білозірській ОТГ побувала експерт Всесвітнього дитячого фонду Сюзанна Драгборг зі Швеції та представники МБО "Партнерство "Кожній дитині". Вони відмітили, що на Черкащині створено найбільше патронатних сімей у порівнянні з іншими областями України.

Для дітей з родин, де батьки не виконують свої батьківські обов’язки, не працюють, п’ють, залишають дітей без нагляду, в області функціонують Черкаський та Уманський обласні центри соціально-психологічної реабілітації дітей. До них дитина може бути влаштована цілодобово за клопотанням служб у справах дітей, згідно з Актом працівників органів поліції, або за особистим зверненням. За 5 місяців цього року в цих центрах отримали допомогу майже 300 дітей.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за рік на Черкащині народилось 103 пари двійнят.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x