додому Новини Черкащина Черкащина вшанувала річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій (Фото)

Черкащина вшанувала річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій (Фото)

0

Річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відзначила Черкащина. Урочистості з цієї нагоди відбулися в обласному центрі.

Учасники вшанували полеглих у Другій світовій та сучасних оборонців, які бережуть Україну на Сході, пише пресслужба ОДА.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства (загинуло від 50 до 85 мільйонів людей). Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. Та війна стала можливою через змову антигуманних режимів – нацистського і радянського, які ставили геополітичні інтереси вище прав і свобод людини. Крім того, слабкість, страх і нерішучість міжнародної спільноти заохочували агресорів до все більшого розмаху злочинів.

“Сьогодні познайомився зі справжніми Героями – із ветеранами Другої світової війни, які проживають на Черкащині. Їм усім – далеко за 90, але вони все ще молоді! Запитую: «як живете – можливо, щось потрібно, чимось допомогти?». І всі твердо відповідали: «У нас все є, нам нічого непотрібно. Головне, щоб ви були здорові, щасливі, і щоб панував мир на нашій землі. Для нас це – найважливіше». Вони дуже міцні й стійкі. Зі сталевими цінностями й принципами. З високою честю. З глибокою гідністю. Вони – істинні Герої! Спасибі нашим ветеранам за те, що вони ще є. За уроки життя і Перемоги! Любимо, пам’ятаємо, пишаємося!” – зазначив очільник області Олександр Скічко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині випустили серію відеороликів про героїв Другої світової.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version