НовиниЧеркащинаЧеркащина – всеукраїнське місце сили: Скічко збирається повернути круїзи...

Черкащина – всеукраїнське місце сили: Скічко збирається повернути круїзи Дніпром

-

- Advertisment -

Відновити круїзи та запустити річковий транспорт Дніпром, а також розробити нові маршрут регіоном для зацікавлення туристів. Такою ініціативою перейнявся очільник Черкаської області Олександр Скічко.

Про ціль впровадження річкових маршрутів він розповів у своєму блозі на Liga.net.

За словами Скічка, річкові прогулянки — популярна туристична розвага у більшості країн світу. Ринок круїзів річками та морями зростав у Європі та світі на 15-20% щорічно до 2020 року. Свого часу круїзи були популярними і доступними й в Україні. Однак скрутні економічні часи їх майже знищили.

В Україні є річки та місця, які варто поєднати у цікаві для туристів маршрути. Черкащина – це взагалі всеукраїнське #МісцеCили. Вона володіє, мабуть, найвідомішим та найперспективнішим таким маршрутом — Київ–Канів–Київ.

«Це моя мрія — запустити річковий транспорт із Києва до Канева та Черкас. Нещодавно ми провели зустріч із Державним агентством розвитку туризму, які хочуть запустити пілотний річковий проєкт «Київ-Канів», залучивши до нього туроператорів, інвесторів, іноземних партнерів та вітчизняного виробника для створення нових кораблів. Ми такі перевезення розглядаємо не окремо, а в комплексі. У Каневі будуємо Шевченківський культурний центр, створюємо в Каневі річкові перевезення, ми робимо там ремонт дороги, створюємо культурно-туристичний простір», – підкреслив Олександр Скічко.

Він також додав, що із наступного року набуває сили закон «Про внутрішній водний транспорт». Закон передбачає повну лібералізацію ринку та імплементацію норм ЄС в українське законодавство. І саме Черкащина має бути одним із трендсеттерів розвитку водного транспорту. Із наступного року почнеться фінансування річки. Мова йде про ремонт шлюзів, днопоглиблення та інші технічні роботи. До цього моменту вже потрібно готуватись та напрацьовувати реальні проєкти.

Дистанція маршруту запланована у 130-140 кілометрів, при цьому розглядається формат прогулянкового рейсу із програмою як на один день, так і на два дні. Також у стадії розрахунків і тип кораблів, яким планують перевозити туристів — від прогулянкових містких (100-200 осіб) зі швидкістю до 30 км/г, до — швидкісних «ракет» (59-73 особи) зі швидкістю до 60 км/г. В залежності від типу відпочинку, харчування та часу у дорозі буде формуватися й остаточна ціна для туриста.

«Уже знайдені дві «ракети», поки єдиний реальний варіант спроби відновлення перевезень. Тривають переговори, щоб інвестор погодився на такий «пілотний» проєкт, і з літа зміг би його запустити. Держава б, своєю чергою, мала врахувати у Стратегії розвитку внутрішнього водного транспорту України інфраструктурні потреби Черкащини. На сьогодні це — розчищення русла та поглиблення дна Дніпра, проведення берегоукріплення в потрібних місцях», – зазначив очільник Черкащини.

Окрім розвитку туристичного потенціалу Дніпра та прилеглих до маршруту територій, розвиток річної інфраструктури також дасть можливість розвивати й транспортування. А це — розвиток логістики, створення робочих місць, збільшення обсягів перевезень областю. Також це дасть поштовх розвиткові суднобудівної галузі. Тобто, запуск навіть кількох кораблів відкриє простір для великих змін на Дніпрі та Черкащині.

Як повідомляв сайт vikka.ua, уродженку Черкас привітали зі 100-річним ювілеєм.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x