НовиниЧеркащина скоротила споживання газу на 9 %

Черкащина скоротила споживання газу на 9 %

-

- Advertisment -

За дев’ять місяців цього року Черкаська область скоротила споживання газу на 9 %. Про це з посиланням на дані газопостачальних підприємств області, ПАТ "Черкасигаз" та ПАТ "Уманьгаз", повідомив начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури Черкаської ОДА Юрій Панченко.

За його словами, Черкащина змогла б зекономити більше, проте на території області є потужні промислові підприємства, які використовують блакитне паливо в якості сировини для виробництва.

– Наприклад, "Азот" використовує близько 50 % газу від загальнообласного споживання, – пояснив Юрій Вікторович та додав, що наразі "Азот" є найбільшим хімічним підприємством України, яке забезпечує випуск азотних мінеральних добрив та карбамідо-аміачної суміші. – Нині, через зупинку роботи кількох аналогічних заводів на Донбасі, на ньому суттєво зросло виробництво.

Знизити подачу газу для цього промислового гіганту можна лише за рахунок зменшення виробничих потужностей.

Крім промислових підприємств, які споживають 57 % "блакитного палива", 28 % газу йде на потреби населення, ще 12 % для теплопостачальних підприємств.

За слоавми заступника начальника управління ЖКГ – начальника відділу експлуатації житлово-комунального господарства Черкаської ОДА Андрія Ліпканя, до кінця року Черкащина зекономить ще 2 млн 341 тисяч кубічних метрів газу на суму 12 млн 561 тис грн. Такого результату вдасться досягти за рахунок модернізації комунальної теплоенергетики. Для цих потреб області виділено 14,6 мільйонів гривень субвенції з держбюджету.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Житель Звенигородщини стріляв у кота – на нього відкрили кримінальну справу

Поліція Звенигородщини відкрила кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з твариною. Про це пише Поліція Черкащини. Житель села Стеблів із...

Депутат розповів про свою мрію: хоче створити у Черкасах приватний музей книг

Приватний музей книг мріє створити у Черкасах депутат Черкаської міської ради Нарек Казарян. Про це він написав на своїй...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x