НовиниЧеркащинаЧеркащина представила Паспорт неформальної зайнятості області

Черкащина представила Паспорт неформальної зайнятості області

-

- Advertisment -

На базі Державної служби України з питань праці 10 квітня 2019 року відбулося офіційне представлення Паспорту неформальної зайнятості Черкаської області. Про це інформує прес-служба Управління Держпраці у Черкаській області.

Заступник начальника Управління Марина Жаркова поінформувала учасників засідання, що із загальної кількості 1010 контрольних заходів, проведених у 2018 році інспекторами праці Управління Держпраці у Черкаській області, питання легалізації найманої праці вивчалися в ході 597 інспекційних відвідувань.

Порушення належного оформлення трудових відносин виявлено у 179 роботодавців. Під час інспекційних відвідувань у 2018 році виявлено 472 працівника, яких допущено до роботи без належного оформлення трудових відносин та 287 працівників, трудові відносини яких підмінено цивільно-правовими. До територіальних органів Державної фіскальної служби (ДФС) суб’єктами господарювання не подані або несвоєчасно подані повідомлення про прийняття на роботу стосовно 292 осіб.

Загальна кількість застрахованих осіб у січні 2019 року в порівнянні з січнем 2018 року зросла на 11 тис. 311 осіб. Завдяки тісній співпраці органів влади, спрямованій на легалізацію трудових відносин, у тому числі проведенню фахівцями Управління інформаційно-роз’яснювальних заходів, сума сплаченого єдиного соціального внеску у січні 2019 року перевищила січневий показник 2018 року на 53 млн грн (13,4%).

Управлінням проаналізовано дані, надані територіальними органами Держстату, ДФС, Пенсійного фонду України (ПФУ) щодо зайнятого населення та незадекларованої зайнятості протягом 2018 року. Так, кількість працездатного населення віком від 15 до 70 років становить 518 тис. осіб. З них на обліку у службі зайнятості перебуває 17,8 тис. осіб. За даними ПФУ кількість застрахованих працівників становить 271,4 тис. осіб. Крім того, в області зареєстровано 50,5 тис. фізичних осіб – підприємців та 8,5 тис. осіб, що надають послуги за цивільно-правовими угодами. Відтак, значна частина працездатного населення працює неофіційно та приховує свій дохід (132,5 тис. осіб або 26% від загальної кількості працездатного населення). Робота фахівців Управління націлена на зниження цього показника.

Ризикованими галузями щодо тіньової зайнятості населення залишаються оптова і роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів, тимчасове розміщення і організація харчування, сільське господарство та переробна промисловість, транспорт і зв'язок.

На засіданні сформовано план заходів на 2019 рік, яким передбачено проведення інспекційних відвідувань, перевірок та превентивних заходів в розрізі кожної галузі економіки з врахуванням територіального та часового принципу та використовуючи ризикоорієнтований підхід.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаське підприємство оштрафували на 5,5 мільйонів гривень.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x