НовиниЧеркащина підписала меморандум, який дозволить області стати енергонезалежною

Черкащина підписала меморандум, який дозволить області стати енергонезалежною

-

- Advertisment -

Керівництво Черкаської області підписало меморандум про співпрацю з Державним агентством з енергоефективності України та Всеукраїнською громадською організацією "Вища рада енергоаудиторів і енергоменеджерів України". Це дасть можливість Черкащині стати енергонезалежною.

Про це vikka.ua повідомили у прес-службі Черкаської облдержадміністрації.

Учасники заходу домовилися про проведення на Черкащині енергоаудиту, щоб визначити її слабкі місця. Після цього працюватимуть над заходами з енергозаощадження. У Держагентстві з енергоефективності України пропонують свою дорожню карту.

"Цю зиму ми пережили попри невтішні прогнози, пов’язані із взаєминами з Росією, – зауважує директор департаменту державного регулювання агентства Олександр Тронь. – Хтозна, як буде надалі. Тому маємо убезпечуватися. В Україні вже діє програма кредитування на придбання котлів, що працюють на різних видах палива. Кожен споживач може нею скористатися, при цьому держава компенсує 20 % тіла кредиту".

За його словами, Черкащина серед лідерів за кількістю таких позичок в Україні. Також зараз розробляють програму з кредитування ОСББ і комунальних підприємств, у якій також йдеться про заходи з енергозаощадження.

Фахівці пропонують створити в області паливно-енергетичний кластер для її безперебійного та якісного енергозабезпечення. А також підвищення конкурентоспроможності власної продукції.

"Ми вже працюємо над енергонезалежністю Черкащини, – говорить голова ОДА Юрій Ткаченко. – Йдеться про скорочення споживання газу. Минулоріч облрада ухвалила відповідну програму. Окрім того, торік в області почали видобувати буре вугілля. Це теж важливо в контексті нашої енергетичної незалежності".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Черкащанка отримала посвідчення майстра спорту України 

Боксерці з Черкас Вікторії Боярченко вручили посвідчення майстра спорту України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Вікторія Боярченко...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x