НовиниЧеркащинаЧеркащина перепочине від спеки

Черкащина перепочине від спеки

-

- Advertisment -

За словами начальника Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталія Постриганя, з північної Атлантики на схід рухаються циклони. Їхні атмосферні фронти із 7 серпня починають досягати території Черкащини. Тому на містян нарешті чекає перерва у тривалому періоді спекотної погоди, інформують на сайті Черкаської ОДА.

Вночі 8 серпня очікуються короткочасні дощі, грози, шквали 15-20 м/с, зниження температури повітря до 13…15°. Вдень переважно без опадів, температура повітря не вище +26…+28º.

Із 9 серпня хмари розсіються і повітряна маса знову поступово прогріється до +28…+30º. Проте на сильну спеку (+35º і вище) чекати вже не варто.

Загалом, за словами Віталія Постриганя, перший тиждень цьогорічного серпня випробовував черкащан спекою та локальними грозами. Середній температурний фон був в межах +26…+29º, що на 6-8º вище кліматичної норми. Абсолютний максимум температури повітря досягав +35…+37º. Щоправда поки що рекордним по тривалості та інтенсивності спеки залишається 2010 рік. Тоді спека в серпні тривала 17 днів поспіль і досягала +38…+40º.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащину насувається африканська спека.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x