НовиниЧеркащинаЧеркащина отримає кошти з держбюджету на житло для дітей-сиріт

Черкащина отримає кошти з держбюджету на житло для дітей-сиріт

-

- Advertisment -

Дитячі будинки сімейного типу, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та особи з їх числа цьогоріч можуть покращити своє житлове питання. На придбання та будівництво житла для них з держбюджету передбачена субвенція у розмірі 3,9 млн. грн. про це повідомляють на сайті Черкаської ОДА.

Рішення про виділення коштів з державного бюджету на будівництво, капітальний ремонт, реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво чи придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа прийняла Верховна Рада України 12 липня у межах реформування системи інституційного догляду та виховання дітей. Загальний обсяг цієї субвенції становить 277,7 млн. грн.

За словами керівника апарату Черкаської ОДА Сергія Овчаренка, проект постанови КМУ про порядок та умови надання виділених коштів на сьогодні вже підготовлено. Орієнтовно їх підпишуть у середині вересня. До того часу районні адміністрації та міськвиконкоми мають належним чином дослідити потребу у житлі зазначених категорій.

"Виділення державної субвенції на придбання соціального житла – реальна можливість покращити умови життя дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, а також підтримати новостворені дитячі будинки сімейного типу, які потребують нових, комфортніших приміщень. Зараз у районів, міст є час для того, щоб спільно із зацікавленими структурами вивчити питання щодо потреби у будівництві та придбанні соціального житла. Водночас, вважаю, через брак часу використовувати державну субвенцію, на будівництво у цьому році не доцільно. Варто розглянути варіант саме придбання будинку, квартири, або ж виготовлення проектно-кошторисної документації, за якою у 2018 році приступити до будівництва необхідного приміщення", – інформує Сергій Овчаренко

Отримані з районів, міст пропозиції будуть опрацьовані обласною комісією, затвердженою розпорядженням облдержадміністрації, яка за результатами розгляду визначатиме спрямування державних коштів.

Зазначимо, нині в області, за інформацією Служби у справах дітей ОДА, на квартирному обліку перебуває понад 500 осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років.

Як повідомляв сайт vikka.ua, 10 млн гривень виділили з держбюджету на Черкащину.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x