НовиниЧеркащинаЧеркащина отримала понад 16 тисяч доз вакцини проти Covid-19:...

Черкащина отримала понад 16 тисяч доз вакцини проти Covid-19: лікарі вже отримали перші щеплення

-

- Advertisment -

Черкащина стала першою областю в Україні, яка отримала вакцину проти коронавірусного захворювання, передбачену для першого етапу вакцинації.

24 лютого в регіоні з’явились 16200 доз і вже проведені щеплення перших медичних працівників, передає кореспондент vikka.ua.

За словами голови Черкаської ОДА Олександра Скічка, першочергово в області щеплюватимуть людей із критичним ризиком інфікування та тих осіб, які виконують важливі функції у боротьбі з коронавірусом. Це, зокрема, усі медики, які працюють у закладах охорони здоров‘я, де надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірус; усі працівники екстренки, включаючи водіїв; усі працівники мобільних бригад із вакцинації; працівники лабораторій, які проводять лабораторні дослідження на Covid.

Нині усі отримані препарати знаходяться на спеціальному складі за температури +2…+8 градусів. Зберігатись вони можуть до 6 місяців. Звідти мобільна бригада вже взяла 100 доз для вакцинації медичних працівників і доставила їх до пункту щеплення. Сьогодні це Черкаська обласна лікарня.

«Вже завтра розпочнеться навчання медиків-тренерів Черкащини і тоді поступово будуть додаватись мобільні бригади і пункти щеплень. Усього в області повинно бути 6 мобільних бригад і 114 пунктів щеплень», – зазначає очільник області.

Також наголошує: вакцинація проводиться безкоштовно і є абсолютно добровільною.

Першим лікарем, який випробував на собі вакцину, став реаніматолог Євгеній Горенко. Він працює в ковідному відділенні обласної лікарні.

«Що можу сказати: нічого страшного в цьому немає. Ніяких ускладнень, про які пишуть в Інтернеті. Нічого не відчув, крім самого моменту ін’єкції. Як на мене, вакцинування є маркером цивілізованості, і робити його потрібно. Але для того, щоб воно мало ефект у певному регіоні, треба про вакцинувати 70% населення», – зазначив Євгеній Васильович.

За словами  начальниці Черкаського обласного лабораторного центру Людмили Кравченко, щеплення від коронавірусу передбачає дві дози вакцини з інтервалом 28 днів.

«Вакцина є сертифікована і дозволена для використання. ВООЗ не зареєструвала від неї жодного летального випадку. Заразитись нею неможливо, оскільки вона не містить живого збудника вірусу», – зауважила пані Людмила.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, до України прибула перша партія вакцин проти коронавірусу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x