НовиниЧеркащина недовиконала мобілізаційний план на 20 %

Черкащина недовиконала мобілізаційний план на 20 %

-

- Advertisment -

Черкаська область виконала мобілізаційний план на 80 %. Та навіть із таким показником є однією з кращих в Україні, повідомив учора на прес-конференції обласний військовий комісар Євген Курбет.

За попередніми даними, всеукраїнський показник буде близько 60 %.

Повністю виконали завдання шостої черги мобілізації лише три військові комісаріати: Золотонісько-Драбівський, Смілянсько-Кам’янський та Чорнобаївський. Майже виконав план Черкаський об’єднаний військкомат.

"Найгірше в шосту хвилю мобілізації відпрацювали колективи комісаріатів, районних адміністрацій, сільські, селищні голови Уманського, Монастирищенського, частково Христинівського районів. Решта районів виконали план більш як на 60 відсотків", – заявив Курбет.

Основними причинами невиконання плану мобілізації Євгеній Курбет називає низьку явку військовозобов’язаних та стан їхнього здоров’я. Так, протягом шостої хвилі, повістки отримали понад 5 тисяч черкащан, тоді як мобілізувати вдалося лише близько 1600 з них. Решта виявилася або непридатними взагалі, або обмежено придатними. Останніх найбільше, але вони підлягають мобілізації лише у військовий час (зараз, попри фактичну війну, юридично маємо мир). Крім того, понад 12 тисяч черкащан, які підлягали мобілізації, нині розшукуються органами внутрішніх справ. Не всі з них є ухилянтами, адже з різних причин (зазвичай через зміну адреси проживання або виїзд на заробітки) їм не вдалося вручити повістки. За ухилення ж від мобілізації до різних видів відповідальності притягнуто близько 800 черкащан.

"Медичні обстеження показали, що майже третина військовозобов’язаних непридатні до служби, – констатував Євгеній Курбет. – У зв’язку з цим було прийнято рішення про створення обласної призовної комісії. В результаті її роботи понад 200 військовозобов’язаним були змінені рішення щодо їхньої придатності. Дехто, на мій погляд, зловживав цими питаннями. Так, наприклад, обласна комісія змінила майже 40 рішень призовної комісії Чигирина".

 
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Мерія Черкас оголосила повторний аукціон на скандальну ділянку на березі Дніпра

Мерія Черкас оголосила аукціон на продаж права оренди земельної ділянки по вулиці Набережній, що в мікрорайоні Дахнівка. Ця ділянка...

«Відтяв пальці»: у Черкасах патрульні допомогли чоловіку (ВІДЕО)

Черкаські патрульні супроводили до медичного закладу чоловіка, що відтяв собі пальці. Подія сталася в Черкасах по вулиці Сумгаїтській. До...

Цікаве:

Транспортна Компанія “STATUS TRAVEL” найкращий супутник у ваших подорожах!

“STATUS TRAVEL” займається перевезенням пасажирів та пропонує широкий спектр...

Алергія: розуміння та лікування

Алергія – це одна з найпоширеніших проблем здоров'я, що...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x