додому Новини Черкащина Черкащина лідирує за кількістю протестованих методом ПЛР

Черкащина лідирує за кількістю протестованих методом ПЛР

0
vezha.ua

Майже 174 тисячі черкащан пройшли ПЛР-тестування, а це – 14,6% від усіх жителів області. Такий показник охоплення – один з найбільших серед областей України.

Про це у ході традиційного брифінгу розповіла головна санітарна лікарка Черкащини Людмила Кравченко, пише пресслужба ОДА.

vezha.ua

Нині коронавірус діагностували у 28 729 осіб, тобто 16,5% від усіх протестованих. З них 1911 – у працівників медичних установ.

«У середньому щодоби ми у лабораторному центрі проводимо 1,5 тисяч тестувань, – каже Людмила Кравченко. – Зазвичай, після вихідних відбувається накопичення матеріалів від медичних закладів. Тому виходить, що за вихідні кількість зафіксованих захворілих дещо менша. За 8 грудня ми провели 1 548 досліджень, з яких 816 – позитивні. Нині найвищий рівень захворюваності фіксуємо у Каневі, Кам’янському, Шполянському, Катеринопільському та Канівському районах. Найбільше підтверджених випадків зараження припадає на вікову групу 40-59 років, смертей від цієї хвороби – у віковій групі 60-79 років. Найменша кількість захворювань серед дітей».

За даними обласного управління освіти і науки, нині призупинили навчання у 361 класі. На COVID-19 захворіли 253 учні та 446 вчителів та працівників школи.

Як повідомляв сайт vikka.ua, для черкаських лікарень придбали додаткові кисневі концентратори.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version