НовиниЧеркащинаЧеркащина – лідер з аномально теплої погоди

Черкащина – лідер з аномально теплої погоди

-

- Advertisment -

Протягом тижня погода вражає аномальним теплом. В окремі дні температура не тільки на Черкащині, а й по Україні була найбільш теплою в Європі. Така погода зумовила відновлення активної вегетації зимуючих культур та вже подовжило її на тиждень.

Про це повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

Корисним для озимини таке тепло було лише у поєднанні з достатнім зволоженням ґрунту. Це стосується частини площ південного сходу області, де дощів з початку осені випало найбільше – 60 мм та достатні вологозапаси ґрунту зберігаються з початку жовтня. Лише там озимина мала можливість підрости та зі збереженням теплої погоди надалі, навіть зможе набути нормального для зимівлі стану – фази кущіння.

На більшості ж площ в області складається аномальна ситуація для озимини перед входом в зиму. Окремі господарства навіть такі площі встигли переорати та засіяти заново, що є ризиком для кінця осені. За такої погоди, Черкащина залишається й найсухішою в країні, з найбільш посушливою осінню за останні 30 років.

Атлантика продовжує дарувати тепло. В передній частині чергового циклону із північного заходу дмуть південні вітри, які постачають на Черкащину повітряні маси субтропічного походження. Адвекція тепла становить +6..+8 градусів. Тому температурний фон у вихідні знову зросте.

Підвищенню денної температури сприятимуть і сонячні прояснення. Температура повітря вночі становитиме 5..10 градусів тепла, вдень 17-19. Протистояння антициклону зі сходу виключає суттєві опади, але зумовлює помірний вітер. Вночі та вранці очікуються тумани.

На початку нового тижня вітер послабшає, стане дещо прохолодніше. Температура вночі 3..8 тепла, вдень 10..15. Суттєві опади малоймовірні.

Як повідомляв сайт vikka.ua, густий туман окутає Черкащину.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Незаконний рибний промисел: прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох золотонісців

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів Золотоніського району, які займалися незаконним рибним добувним промислом. Про це...

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x