НовиниЧеркащинаЧеркащина готується до повені

Черкащина готується до повені

-

- Advertisment -

Вся територія Черкащини вкрита снігом і готується до повені. Найбільше снігу – в Уманському, Тальнівському й Звенигородському та Городищенському районах. Найменше – в Кам’янському. Про це пише видання "Вечірні Черкаси".

У понеділок 12 березня по всій області очікують від 10 до 13 градусів тепла, а в середу 14 березня температура ще підвищиться.

Перший заступник голови Тальнівської РДА Володимир Гречка розповідає, що на території району повно снігу, оскільки у перший великий снігопад 18-19 січня випало 49 сантиметрів снігу і він не розтанув увесь. В лютому сипало двічі: спочатку 11 сантиметрів, а потім дев’ять. Посадовець говорить, що люди не панікують, але готуються до гіршого: перевіряють помпи, лагодимо човни, адже вода може хлинути в двори.

ТОВ "Гідроресурс-К" має дві діючі гідроелектростанції на Гірському Тікичі: Юрпільську й Кривоколінську. У стадії відновлення Буцька ГЕС.

"Ми вже зробили буферний скид води, – каже заступник директора Михайло Атаманюк. – Свої дії узгодили із басейновим управлінням Південного Бугу. Погано лише, що ні місцева, ні районна влада не подбали про безпечний проїзд до Юрпільської та Кривоколінської ГЕС. Дороги не розчищено. А це – потенційно небезпечні об’єкти".

Директор Гордашівської ГЕС Олег Ціпов’яз повідомив, що на станції перевірили підйомні механізми, якими піднімають застави. Готуються до того, що доведеться скидати воду.

Найбільша повінь у Тальному сталася 1980 року. Тоді затопило багато будинків, які були зведені на березі річок Гірський Тікич і Тальянка. Редактор місцевої газети "Поле Честі" Валентин Гордєєв. Добре пам’ятає, скільки навалило снігу вкінці березня, а потім вдарило тепло. Чоловік прогнозує, що цієї весни повені не буде.

"Якби сніг упав наприкінці березня – гарантовано була би повінь. А так вночі будуть морози. Я дивлюся німецький сайт Wetteronline. Там ніякого різкого потепління не обіцяють. До того ж цьогорічного снігу значно менше аніж того, що був у 1980 році".

Директор Уманського дендропарку "Софіївка" 77-річний Іван Косенко також стверджує, що повторення повені 1980 року не буде. Красноставський став спустили на 70 сантиметрів, у дамбу закопали 500-міліметрову трубу, тому повінь не страшна.

До водопілля ретельно готуються в Городищі. Виконувач обов’язків голови Городищенської РДА Василь Скринник запевняє, що найбільше снігу – в них. Влада щодня моні торить ситуацію, обдзвонюють усі сільські ради й громади, тримаючи ситуацію під контролем.

Як повідомляв сайт vikka.ua, вантажівка на Черкащині стала жертвою ожеледиці.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x