додому Новини Черкащина Черкащина готується до осіннього призову

Черкащина готується до осіннього призову

0
призов

З 1 жовтня по 31 грудня в регіоні проводитимуть відправки призовників до військових частин. Планове завдання для Черкаської області – 524 призовники.

Про це на брифінгу в Черкаській ОДА розповів військовий комісар Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій Лобан.

призов
ck-oda.gov.ua

За планом, із 524 призовників: 257 служитимуть в Збройних Силах України, 155 – в Національній Гвардії України, 97 – в Державній Прикордонній Службі України, 15 – в Державній Спеціальній службі транспорту.

На строкову військову службу підлягають призову придатні за станом здоров’я до військової служби громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову. Вони проходитимуть службу у навчальних підрозділах військових частин на території країни.

призов

Зазначимо, що участь в проведенні операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей призовники не беруть.

У зв’язку із пандемією COVID-19 обов’язковим для призовників є результат тесту на коронавірус чи наявність сертифікату про вакцинацію. Направлення на здачу аналізу на COVID-19 надаватиметься юнакові під час проходження медичної комісії. В разі виявлення позитивного тесту, призовнику дадуть час на лікування, після якого йому потрібно повторно пройти тест.

Як повідомляв сайт vikka.ua, п’ять військових кораблів прибули до Черкас.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version