НовиниЧеркащинаЧеркащина готується до опалювального сезону

Черкащина готується до опалювального сезону

-

- Advertisment -

Райони та міста Черкащини демонструють посередні показники з підготовки до опалювального сезону. Загалом рівень їхньої готовності сягає 33%. Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Пожвавити роботу у цьому напрямку та належним чином підготуватися до зими закликав учасників обласного оперативного штабу зі своєчасної підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального-господарства та об’єктів соціальної сфери заступник голови – керівник апарату Черкаської ОДА Сергій Овчаренко.

До вересня комунальні господарства краю мають бути готові до старту опалювального сезону на 80–90%. Таке завдання поставив їм Сергій Овчаренко.

– Всі ми маємо спільне завдання – якомога якісніше підготуватися до цьогорічного опалювального сезону, – зауважив заступник очільника області. –Досягти 90% показника готовності – реально. Та для цього треба активно попрацювати на всіх рівнях. Адже добробут черкащан залежить від виконавської дисципліни кожного з нас. Потрібно погасити заборгованість за спожитий природний газ, обладнати житлові будинки засобами обліку тепла, замінити котли, розглянути питання переходу на альтернативні види опалення – геть не повний перелік тих завдань, які треба владнати.

Посадовець додав, що актуальним питанням лишається забезпечення багатоквартирних житлових будинків з централізованим опаленням побудинковими засобами обліку теплової енергії. До 1 серпня рівень оснащеності будинків повинен бути не нижче 78%, а до початку опалювального сезону – 90%. Нині ж цей показник в середньому по області становить 71%.

– Важливо визначити доцільність установки побудинкових лічильників, – зазначив Сергій Овчаренко. – Тоді треба вирішувати питання про переведення квартир, які залишилися, на індивідуальне опалення або встановлювати лічильники. Іншого варіанту немає. Водночас, додам, Черкащина традиційно в лідерах за рівнем розрахунків за спожиті енергоносії. Випереджає нас тільки Закарпатщина. Тут повністю відмовилися від газу, а котельні працюють на альтернативних видах палива. Приклад цієї області є для нас показовим. Тож економічно-доцільно та обґрунтовано подбати про перехід на альтернативні види палива.

Зазначимо, станом на 1 липня до опалювального сезону підготовлено 45% шкіл, 48 % дитячих садків, 48 % лікарняних закладів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанам перераховують субсидії на неопалювальний період.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x