НовиниПолітикаЧеркащанка звинуватила мера у нападі на неповнолітніх: Бондаренко заявляє...

Черкащанка звинуватила мера у нападі на неповнолітніх: Бондаренко заявляє про маніпуляцію

-

- Advertisment -

Передвиборчі перипетії у розпалі. Черкащанка звинуватила міського голову Черкас у погрозах та приниженні за те, що та разом із двома юними знайомими розповсюджувала інформаційні матеріали. Сам Анатолій Бондаренко усі звинувачення заперечує, натомість наголошує на неправомірності використання неповнолітніх у передвиборчій агітації.

Подробиці події, яка сталась 20 жовтня у середмісті Черкас, в баченні обох сторін журналісти vikka.ua дізнавались просто під стінами Черкаського відділу поліції.

У своїй офіційній заяві ГО «Товариство новітніх політичних в’язнів України», яка називає себе видавцем газети «Черкаська варта», повідомила місцевим ЗМІ: саме черговий номер цього видання розповсюджували біля Будинку торгівлі неповнолітні Настя та Владислава. Однак черкаський мер, який прибув на місце разом з кількома соратниками, звинуватив дівчат у розповсюдженні замовної неправдивої інформації. Опісля посадовці, мовляв, взялись принижувати їх, використовувати лайливі слова й відібрали телефон у однієї зі школярок.

Фото – dzvin.media

«У ще більш брутальний спосіб повелися з Ольгою Чепурною (жінка – на 7 місяці вагітності). Її смикали за руки, намагалися змусити стати на коліна, принижували з використанням нецензурної лайки», – йдеться у повідомленні громадської організації.

Скандальну ситуацію прокоментував і назвав маніпулятивною і очільник міста Анатолій Бондаренко. Каже, про дівчат, які роздають «неправдиві агітки проти нього, йому повідомив один з черкаських депутатів.

«Найбільше, що мене обурило – що це роблять неповнолітні. Коли ми приїхали на місце, то в першу чергу запитали: «Діти, по скільки вам років?». Одна сказала, що 15, друга – що їй неповних 17. Коли запитали, хто їх найняв, вони вказали на вагітну жінку на ім’я Оля. Вона виявилась поряд, – розповідає про події міський голова. – Ми викликали поліцію і вже вона почала розбиратись. Виявилося, що Оля не має прописки, живе у гуртожитку. Але зрозуміло, хто цим займається – представники провладної партії. Ну, вона ж не вміють нормально працювати, тому що там одні клоуни, циркачі і ті люди, які тимчасово прийшли до влади. Таких вони й наймають».

Мер наголошує: хотів би, щоб поліція з’ясувала, на якій підставі неповнолітні були залучені до політичної агітації, чи існують відповідні договори.

Полісменам, мовляв, дівчатка розповіли: за свою роботу отримували 160 грн щодня.

Правозахисниця, яка представляє інтереси усіх трьох дівчат, Світлана Давигора, наголошує: доказів того, що вони отримували гроші, немає. Неповнолітні ж дівчата були волонтерами. А матеріали, які вони розповсюджували, не були агітаційними. Бо уся інформація, яка містилась там, буцім, є в загальнодоступних джерелах і ЗМІ, і стосується життя черкасців.

«Сьогодні подала заяву від Чепурної Ольги Ігорівни з приводу незаконних дій, які були вчинені посадовими особами органів місцевої влади, в тому числі, дискримінаційні, вчинення тиску і залякування відносно неї і порушення її законних прав як виборця, як громадянина і як жінки. Оскільки самими діями міського голови і його можливо соратників була спричинена непоправна тілесна шкода моїй клієнтці у вигляді моральних знущань, які призвели до загрози переривання вагітності. І через це вона побоюється за своє життя», – зазначає пані адвокатка.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах помічають численні порушення правил агітації.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x