додому Новини Черкащина Черкащанка зареєструвала законопроект, що каратиме драконівськими штрафами тих, хто смітить

Черкащанка зареєструвала законопроект, що каратиме драконівськими штрафами тих, хто смітить

0

Перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко разом із колегами зареєструвала законопроект 6730, що вводить драконівські штрафи до тих, хто засмічує довкілля. Про це черкащанка пише у Facebook.

"Саме через штрафи, які досягали більше 600 доларів, в Сінгапурі, на приклад, вдалося відучити кидати недопалок від цигарки повз смітник чи плюватися на вулиці. Це неможливо бачити: гори сміття в лісах і навколо річок. Я впевнена, зала цей закон підтримає серйозною більшістю голосів, бо Україна і патріотизм мають починатися не з безкінечних гасел, а зі шанобливого ставлення до українськоі землі і довкілля", – пише Геращенко.

Законопроект "Про внесення змін та доповнень до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо викидання відходів у неналежних місцях)" встановлює адміністративну відповідальність за викидання будь-яких відходів за межі урн, контейнерів чи інших ємкостей для збирання, утилізації чи переробки сміття.

За це порушення пропонується запровадити накладення штрафу від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за повторне вчинення такого правопорушення – від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомлв сайт vikka.ua, на Черкащині люди самотужки облаштували новий пляж.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version