НовиниКриміналЧеркащанка, яка просила рф розстріляти Черкаси, сяде на 10...

Черкащанка, яка просила рф розстріляти Черкаси, сяде на 10 років

-

- Advertisment -

Придніпровський районний суд Черкас виніс вирок у справі Тетяни Дробот, яку обвинувачували у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність України. Про це повідомляє журналіст  сайту “18000”.

Згідно з матеріалами справи на початку березня жінка переслала своїй сестрі, яка проживає на росії, а також двом своїм подругам фотографії фортифікаційних споруд у центрі Черкас. Світлини обвинувачена супроводжувала підписами “бомбонуть, шоб їх тут не було”. У подібних діях сторона обвинувачення вбачала ознаки злочину, визначеного статтею “Державна зрада”. Окрім того, Дробот поширювала у забороненій соціальній мережі інформацію, що виправдовує анексію українських міст.

На початку квітня жінку затримали. Відтоді вона перебувала у Черкаському слідчому ізоляторі.

Колегія суддів, за головуванням суді Владислава Константина, слухала справу понад пів року та у результаті винесла вирок у вигляді реального ув’язнення для Дробот терміном 10 років.

Жінка визнала вину в інкримінованих їй злочинах і щиро розкаялась, що було враховано під час визначення покарання. Крім того, вона отримала позитивні характеристики за місцем проживання від очільника ОСББ, який розповів, що Дробот доглядала за клумбою та висаджувала квіти. Мінімальне покарання за інкриміновану жінці державну зраду – 15 років ув’язнання, втім нижня межа була переглянута, враховуючи каяття та пом’якшувальні обставини.

Вирок може бути оскаржений у апеляційній інстанції. До набуття ним законної сили жінка продовжуватиме перебувати у СІЗО. Їй та її чоловіку також повернуть вилучену комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

Нагадаємо, в 17 жовтня завершили слухати справу за обвинуваченням місцевої жительки Тетяни Дробот у вчинені злочинів, визначених статтями 110 та 111 ККУ (Державна зрада та посягання на територіальну цілісність та незалежність України).

Під час судових дебатів прокурор Черкаської обласної прокуратури попросив для обвинуваченої вісім років ув’язнення. Захисник обвинуваченої попросив для неї покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

У своєму останньому слові Дробот попросила вибачення за скоєний злочин і ще раз заявила про те, що діяла нібито “піддавшись емоціям”. Із її слів, з місцем, де були облаштовані фортифікаційні споруди, у неї пов’язані теплі спогади і там познайомились її сестра з майбутнім чоловіком. Жінка плакала і говорила, що “життя проходить повз неї” та просила повернути її “до внука”, якому вона “хоче купувати морозиво”.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x