НовиниЧеркащинаЧеркащанка хакерством і шантажем виманила у міжнародного шлюбного агентства...

Черкащанка хакерством і шантажем виманила у міжнародного шлюбного агентства майже 1 мільйон гривень

-

- Advertisment -

Жителька Черкас кілька років тримала у страху своїх американських роботодавців– міжнародне шлюбне агентство – і шантажем виманила у них майже 1 млн грн. Тепер за організацію хакерських атак і шантаж мамі двох дітей загрожує до 12 років з конфіскацією майна. Про це повідомляють "Вести".

Українські правоохоронці розслідують справу про хакерські атаки на міжнародне шлюбне агентство. Йдеться про сервіс знайомств з іноземцями dating.com, у якого є відразу кілька популярних сайтів-майданчиків і представництва в 32 країнах, головний же офіс знаходиться в Нью-Йорку.

Один із найпопулярніших ресурсів агентства anastasiadate.com наприкінці 2015 року раптом перестав працювати, а на пошту керівництва агентства прийшов лист із вимогою заплатити викуп – гроші потрібно було перерахувати на електронний гаманець. Після цього, пообіцяли шантажисти, атаки на сайт припиняться назавжди.

Два дні американці намагалися підняти сайт, але безуспішно – і їм довелося піти на умови шантажистів. Для іноземних наречених послуги зі спілкування з дівчатами були платними, тому в агентстві подумали, що краще заплатити, ніж зазнавати збитків. Тим більше, що запити вимагачів були скромними – 100 тис. грн в доларовому еквіваленті (близько $ 3500).

Рік тому в компанії знову почалися проблеми. На цей раз хакери попросили перерахувати викуп в біткоіни (майже 470 тис. грн). Через тиждень сайт знову заблокували і ще раз отримали таку ж суму в біткоінах. У цілому бізнесменам довелося віддати шантажистам близько 1 млн грн.

Фахівцям вдалося встановити, що всі атаки на сайт були організовані з міста Черкаси. Іноземці звернулися до наших правоохоронців, а ті вже знайшли здирників – організатором схеми виявилася співробітниця цього самого агентства 31-річна Інна.

Дівчина з 2012 року допомагала спілкуватися нашим нареченим з чоловіками. Вона перекладала листування англійською, організовувала доставку квітів і подарунків від іноземних залицяльників у Черкасах.

"Через інтернет вона знайшла айтішника, який і блокував роботу серверів", – розповіли оперативники.

Зі сторінки Інни в соцмережах журналісти дізналися, що вона розлучена, виховує двох доньок – Карину і Христину. Цього року молода мама розбагатіла і зробила малятам подарунок – відкрила дитячий розважальний клуб. Причому назвала на честь своїх дочок "К і К". Судячи з реклами, там організовують всілякі майстер-класи, дні народження і свята.

"Моє літо-2017 розпочинається з відкриття дитячого клубу. Я втілила ідею своїх дітей, вони мої директриси, головні натхненники і радники", – написала Інна в соцмережах.

Цікаво, що 17 листопада 2016 року (саме цей у день була здійснена одна з останніх атак на сайт знайомств) Інна розмістила такий запис: "І якщо ти не наважишся на це сьогодні, завтра буде таким самим, як учора".

Судячи з усього, ідеї заробітків Інна черпала в інтернеті, де підписана на групи "Як заробити гроші", "Блог валютного трейдера", "Мета – $ 1 млн на рік" та "О, великі жінки".

Як розповіла виданню прес-секретар Черкаської облпрокуратури Світлана Андрейченко, справу днями передали до суду. "Молода мама зараз перебуває під домашнім арештом, – розповіла спікер прокуратури. – Кримінальне провадження відкрито за кількома статтями – "Незаконне втручання в роботу комп'ютерних мереж" і "Вимагання в особливо великих розмірах". Максимальний термін, який загрожує черкащанці та її спільнику, – до 12 років ув'язнення з конфіскацією.

20 листопада "Вести" весь день намагалися отримати коментар від Інни, але вона не брала трубку.

Як повідомляв сайт vikka.ua, семеро дівчат організували в центрі Черкас порностудію.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x