НовиниЧеркащинаЧеркащанка написала твір про підлітків, який отримав перемогу на...

Черкащанка написала твір про підлітків, який отримав перемогу на "Молодій коронації"

-

- Advertisment -

"Більше щоденників я не пишу, або до чого тут верблюд" – роман, що став кращим у номінації "Дорослі для дітей" конкурсу "Молода коронація". Його написала 62-річна Наталія Бонь із Золотоноші на Черкащині. Отримала 1 тис. грн за перемогу. Ще стільки ж – від дитячого журі конкурсу. Про це пише Gazeta.ua.

Твір розповідає про 13-річного хлопця з неповної родини. У літньому таборі намагається вирішити конфлікти з однолітками та зрозуміти, чому розлучилися батьки.

"Ідеться про те, що підліток – сформована та складна особистість. Сприймати його як дитину є злочином, – розповідає член журі професор літератури 43-річний Роман Козлов. – В античні часи посвячення в доросле життя відбувалося у 7 років. Останні два століття зробили з підлітків недодорослих. Це призводить до психологічних травм".

Герой намагається відновити родину. Сприймає розрив батьків болісно. Під час дискусії члени журі закидали твору це як недолік. "Маємо даність – велику кількість неповних родин. Можливо, цю ситуацію не варто показувати як трагічну. Радше виховувати в дітей її нормальне сприйняття".

"Молода коронація" ­відбулася вперше. 14 червня в Київському палаці дітей і юнацтва нагородили переможців. Усього – 19 авторів у різних номінаціях конкурсу. Із них 13 – діти. Всі отримали грошовий приз – 1 тис. грн. Раніше дитяча література була номінацією "Коронації слова".

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах визначили переможців відкритого чемпіонату міста з баскетболу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x