НовиниЧеркащинаЧеркащанка через суд вимагає від "Нової якості" перерахунку кошторису

Черкащанка через суд вимагає від "Нової якості" перерахунку кошторису

-

- Advertisment -

У Соснівськму районному суді міста Черкаси відбулось підготовче засідання у цивільній справі за позовом Алли Мишко до ТОВ "Управлінська компанія Нова якість" дільниця №9" та виконавчого комітету Черкаської міської ради "Про спонукання ТОВ "Нова якість" та виконкому до вчинення певних дій". Справу почали розглядати сьогодні, 30 січня.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Позивачка проживає у багатоповерхівці по вулиці Толстого, 25 і прийшла до суду, щоб захистити свої права. У коментарі журналістам вона пояснила, що ТОВ "Нова якість" дільниця №9 стало правонаступником ТОВ "Сантехбудконструкція" 27 червня. Нова компанія не є платником податку на додану вартість. Однак у рахунках за послуги "Нової якості" ціну ПДВ не прибрали.

"Якщо правонаступник перестав бути платником податку, а в кошторисі у нас залишилася сума ПДВ, то це незаконно. Ще у вересні я подала колективне звернення по своєму будинку і з цього питання ми звернулися до виконкому. Вони надали нам відписку. Однак вона була так хитро і замасковано складена, що ми подумали, ніби вони задовольнили наше колективне звернення", – повідомила Алла Мишко.

Жінка додала, що паралельно з колективною заявою подала електронну петицію і, вже коли вона набрала більшість голосів, побачила проект відповіді, то зрозуміла, що "думку містян було просто проігноровано".

"Я вирішила звернутися до суду. Я маю право захищати себе і своє майно. Однак, якщо по своїй квартирі я суд виграю, тоді перерахують кошторис і змінять ціну по всьому моєму будинку. Ще однією підставою мого позову є бездіяльність міської ради. Відповідно, міська рада буде зобов’язана внести зміни до договорів по всіх будинках, якими опікується "Нова якість" і зменшити ціну на суму ПДВ з 27 червня та зробити перерахунок усім", – підкреслила черкащанка.

Під час судового засідання стало відомо, що позивачка хоче внести певні зміни до своєї позовної заяви, а саме до предмету позову. Вона аргументувала це тим, що договори із "Новою якістю" складаються із двох частин: кошторису та винагороди управлінській компанії.

"Оскільки кошторис – це одна частина договору, а винагорода компанії – друга, і з неї також потрібно зняти суму ПДВ, оскільки вони не є платником податків. Тому прошу відкорегувати позовні вимоги. Також я уточнюю, що необхідно перерахувати кошторис з 27 червня по 30 вересня. Оскільки з 1 жовтня кошторис і ціна управлінської компанії були зменшені", – повідомила в залі суду Анна Мишко.

Щоб дослідити запропоновані зміни до позовної заяви, суду та відповідачам знадобився додатковий час. Окрім цього позивачка не отримала відзиви відповідачів на її заяву. Тож підготовче засідання було перенесено на 11 годину 10 лютого.

Як повідомляв сайт vikka.ua, "Нова якість" програла суд черкаському ОСББ.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x