НовиниЧеркащинаЧеркащанина, який сильно побив своє немовля, взяли під варту

Черкащанина, який сильно побив своє немовля, взяли під варту

-

- Advertisment -

Звенигородська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом спричинення малолітній дитині тілесних ушкоджень в Корсунь-Шевченківському районі. Наразі установлено, що до побиття дівчинки 2017 року народження причетний її батько, який самостійно доглядаючи за малолітньою дитиною, наніс останній декілька ударів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.

Зараз немовля перебуває в тяжкому стані в реанімаційному відділенні лікарні, де продовжується боротьба за життя дитини.

Зловмисника затримано та оголошено йому про підозру, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

За клопотанням органу досудового розслідування, погодженого із прокурором, стосовно підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Крім того, в порядку ст. 23 Закону України "Про прокуратуру" Звенигородською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) Кримінального кодексу України.

Одночасно прокуратурою області перед уповноваженими органами ініційовано питання щодо з’ясування причин та умов, які призвели до порушення прав дитини, а також доцільності позбавлення її батьків батьківських прав.

На цей час досудове розслідування в кримінальних провадженнях триває, слідчими та процесуальними керівниками вживаються заходи щодо забезпечення прийняття законних та неупереджених процесуальних рішень.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 121 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років, ст. 166 КК України – обмеження волі на строк від 2 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині батько познущався з немовляти, що те потрапило в кому.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x