додому Новини Черкащанин заради доньок-трійнят переїхав на Кіпр

Черкащанин заради доньок-трійнят переїхав на Кіпр

0

Родина Василькових довго подорожувала Європою, аж поки не потрапила на Кіпр, де черкащани відчули себе своїми та вирішили залишитися. Як живеться у грецькому місті Пафос Gazeta.ua розповів Максим Васильков із Черкас.

"Ми з дружиною подорожували Європою. Були в Польщі, Чехії, Словаччині, Угорщині, Франції. З'їздили на Шрі-Ланку, в ОАЕ і в Грецію. Ніяка з цих країн не викликала бажання залишитися там жити. Там інша ментальність, ми – чужі. Після цього потрапили на Кіпр. Він дуже схожий до України, тут легко відчути себе своїм. Вони з нами одної віри. Місцеві ставляться до тебе з повагою. Найбільше вразила природа і ставлення до дітей. Тут відчуваєш повагу до себе, навіть якщо ти чужий", – каже чоловік.

На Кіпр переїхав разом із дружиною і доньками-трійнятами.

"Переїхати вирішив заради майбутнього доньок. Люблю Кіпр за ставлення до дітей. В Україні є стереотип, що багатодітні сім'ї бідні або мати багато дітей це "Бог наказав". А тут до дітей ставляться як до скарбу. Тут не заборонені аборти. Але, якщо в Україні в рік роблять 250 тисяч абортів, тут за 40 років їх зробили чотири. Дуже поважають старих людей. На Кіпрі не має будинків для пристарілих. Діти не кидають батьків. Живуть з ними, доглядають самі. Більшість може дозволити собі найняти прислугу для догляду".

Жінки, коли народжують, часто звільняються з роботи. Дітей беруть у садок з шести місяців.

"Декрети тут короткі. Три місяці до і після народження. Тут немає такого як в Україні, до трьох років. Якщо жінка хоче бути з дитиною – йде з роботи. Бо найважливіше – це діти. Також тут хороша освіта. Наше місто Пафос грецьке. Доньки ходять у в школу, де навчання на грецькій мові. Дуже добре говорять англійською. Навіть іноземці можуть привести своїх дітей до школи і вільно навчатися. Потрібно платити лише за страхування дітей".

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанка розповіла про "фішки" китайської освіти.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version