НовиниЧеркащанин заради доньок-трійнят переїхав на Кіпр

Черкащанин заради доньок-трійнят переїхав на Кіпр

-

- Advertisment -

Родина Василькових довго подорожувала Європою, аж поки не потрапила на Кіпр, де черкащани відчули себе своїми та вирішили залишитися. Як живеться у грецькому місті Пафос Gazeta.ua розповів Максим Васильков із Черкас.

"Ми з дружиною подорожували Європою. Були в Польщі, Чехії, Словаччині, Угорщині, Франції. З'їздили на Шрі-Ланку, в ОАЕ і в Грецію. Ніяка з цих країн не викликала бажання залишитися там жити. Там інша ментальність, ми – чужі. Після цього потрапили на Кіпр. Він дуже схожий до України, тут легко відчути себе своїм. Вони з нами одної віри. Місцеві ставляться до тебе з повагою. Найбільше вразила природа і ставлення до дітей. Тут відчуваєш повагу до себе, навіть якщо ти чужий", – каже чоловік.

На Кіпр переїхав разом із дружиною і доньками-трійнятами.

"Переїхати вирішив заради майбутнього доньок. Люблю Кіпр за ставлення до дітей. В Україні є стереотип, що багатодітні сім'ї бідні або мати багато дітей це "Бог наказав". А тут до дітей ставляться як до скарбу. Тут не заборонені аборти. Але, якщо в Україні в рік роблять 250 тисяч абортів, тут за 40 років їх зробили чотири. Дуже поважають старих людей. На Кіпрі не має будинків для пристарілих. Діти не кидають батьків. Живуть з ними, доглядають самі. Більшість може дозволити собі найняти прислугу для догляду".

Жінки, коли народжують, часто звільняються з роботи. Дітей беруть у садок з шести місяців.

"Декрети тут короткі. Три місяці до і після народження. Тут немає такого як в Україні, до трьох років. Якщо жінка хоче бути з дитиною – йде з роботи. Бо найважливіше – це діти. Також тут хороша освіта. Наше місто Пафос грецьке. Доньки ходять у в школу, де навчання на грецькій мові. Дуже добре говорять англійською. Навіть іноземці можуть привести своїх дітей до школи і вільно навчатися. Потрібно платити лише за страхування дітей".

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанка розповіла про "фішки" китайської освіти.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У двох громадах області стан питної води не відповідає нормам

У Черкаській області фахівці продовжують провадити моніторинг якості та безпечності питної води. Про результати перевірок повідомляє ДУ «Черкаський обласний...

«Черкаси знову перетворяться на Венецію» – синоптик

На поточному тижні існує дуже висока вірогідність того, що окремі райони міста Черкаси знову перетворяться на Венецію, а автомобілі...

Цікаве:

Відмінності між iPhone 12 Pro та iPhone 13

Постійна еволюція ринку смартфонів виділяє дві перлини серед флагманських...

З іграшками і малюнками у Черкасах вшанували пам’ять загиблих дітей внаслідок російської агресії

Департамент соціальної політики спільно з соціальними установами провели акцію...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x