НовиниКриміналЧеркащанин входив у банду, яка грабувала людей у Тернополі...

Черкащанин входив у банду, яка грабувала людей у Тернополі (Фото, відео)

-

- Advertisment -

Майже рік у Тернополі орудувала група осіб, яка нападала та грабувала людей. До злочинного угруповання увійшло п’ятеро осіб, серед них – черкащанин.

Усі жертви займалися веденням валютних операцій. Останній напад працівники поліції зафіксували 22 листопада. Про це інформує пресслужба ГУНП у Тернопільській області.

Зловмисники заїхали до Тернополя ще на початку року та винайняли тут житло. До групи увійшло п’ятеро людей, уродженці однієї із пострадянських республік. Організатори – двоє рідних братів.

Двоє зі спільників угруповання – земляки зі Львова та Черкас, які виконували функції водіїв. До злочину підозрювані готувалися довго: стежили за своїми жертвами, вивчали їхній щоденний маршрут, а також аналізували шлях, аби не потрапляти в поле зору камер спостереження.

Коли про жертву було все відомо, вони обирали місце без зайвих свідків, нападали та відбирали кошти. Перша жертва звернулася до поліції ще у травні. Чоловікові нападники завдали більше сорока ударів і відібрали 80 тисяч гривень. У серпні ще один тернополянин втратив 15 тисяч доларів,а остання жертва позбулася 50 тисяч гривень.

Після кожного нападу зловмисники змінювали місце проживання та впродовж кількох днів організатор незаконного збагачення забороняв «підлеглим» виходити з помешкання, з’являтися в людних місцях та в закладах громадського харчування.

Правоохоронці провели масштабну спецоперацію з ліквідації даної групи. У ході обшуків правоохоронці вилучили речові докази з останнього злочину.

Трьом основним фігурантам справи уже оголосили підозру відповідно до ст.187 ч.2 ККУ – розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб та ст.186 ч.4 ККУ – грабіж, вчинений у великих розмірах. Суд їм обрав міру запобіжного заходу, а саме – тримання під вартою.

Доля інших двох спільників ще вирішується.

За словами начальника управління Нацполіції Василя Джиджори, після останнього нападу зловмисники планували залишити Україну – вони придбали квитки на літак Львів-Баку. Вчасно проведена спецоперація, каже він, завадила грабіжникам уникнути покарання.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Польщі піймали злодія, який стріляв у працівника автозаправки на Черкащині.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x