НовиниЧеркащинаЧеркащанин виборов Кубок Олімпійського чемпіона Андрія Хіміча (Фото)

Черкащанин виборов Кубок Олімпійського чемпіона Андрія Хіміча (Фото)

-

- Advertisment -

На Черкащині відбувся відкритий Кубок Черкаської області з веслування на байдарках і каное на призи чемпіона Олімпійських ігор 1964 року в Токіо (Японія) Андрія Івановича Хіміча.

Ці змагання є традиційними та щорічними. Зазвичай вони проводилися в Черкасах, цього разу вперше місто Умань приймало цю естафету. Змагання організували на водній базі дитячо-юнацької спортивної школи. Кубок відбувся під патронатом Національного олімпійського комітету України, інформує пресслужба обласного відділення НОК.

Тривали змагальні запливи два дні – 11 та 12 липня. Участь узяли спортсмени з Черкас, Сміли та Умані. В перший день змагалися учасники всіх вікових категорій на байдарках та каное-одиночках, в другий день – на двійках.

Змагалися веслувальники в кількох вікових категоріях, зокрема 2004-2005 р.н., 2002-2003 р.н., 2001 р.н. і старші. Кращих визначали серед категорій "юнаки-юніорки", "хлопці-дівчата", "чоловіки-жінки" на дистанціях 200, 500 та 1000 метрів.

Головний приз змагань – Кубок Олімпійського чемпіона Андрія Хіміча виборов черкащанин Олексій Фідрус – переможець дистанції на 1000 метрів у каное-одиночці.

"Спортсмени виступали на достойному рівні, особливо зважаючи, що через карантин часу на підготовку було обмаль. Всі дистанції непрості, і треба напружено готуватися до кожної з них. Мені особисто приємно перебувати тут, що поважають мої здобутки в спорті, а спортсмени змагаються за Кубок Олімпійського чемпіона", – поділився враженнями Андрій Іванович Хіміч.

Ці змагання стали відбіркових етапом напередодні чемпіонатів України, які відбудуться наприкінці липня-на початку серпня в Дніпрі.

"Задоволені рівнем організації та проведення цьогорічних змагань, – відзначив головний суддя змагань Сергій Лесь. – Вперше провели чемпіонат області на класичній дистанції, яка відповідає всім правилам організації чемпіонатів області, України, світу. Навчально-тренувальний збір напередодні чемпіонатів України також плануємо організувати в Умані".

Як повідомляв сайт vikka.ua, неповнолітня черкащанка – серед лідерів 10-кілометрового запливу через Дніпро.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Каневі зросте вартість проїзду в громадському транспорті

Вартість проїзду в міських автобусах зросте в Каневі з 1 травня. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Вартість проїзду...

Табурець показав наслідки ракетного удару по Смілі (ФОТО)

Нині триває ліквідація наслідків ракетної атаки по Смілі. Нагадаємо, зранку ворог вдарив по околицях міста з «Іскандеру». «Спершу про потерпілих....

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x