додому Новини Черкащина Черкащанин у свої 65 років конструює літаки і ділиться навичками пілота (Відео)

Черкащанин у свої 65 років конструює літаки і ділиться навичками пілота (Відео)

0

«Пенсія – не привід сумувати!» – знає 65-річний черкащанин Віктор Юзва. Аби почуватися молодим і енергійним, замість допінгу використовує швидкість у повітрі.

Чоловік сам конструює літаки і ділиться навичками пілота та інженера з молодим поколінням. Про це йдеться в сюжеті «ДжеДАІ».

Щовихідних Віктор збирається з друзями біля Корсунь-Шевченківського. Тут аматори знайшли старі злітні смуги і дали їм нове життя. Тепер там підіймається у небо «Селезень». Це дев’ятий літак черкащанина. Має таку назву, бо літає стрімко, як пташка.

Цю машину-конструктор Віктор будував рік. Мотор придбав, а решту шукав по друзях. Найскладніше було самому налаштувати системи керування.

Літати Віктор Юзва мріяв з дитинства. Тому пішов у авіаучилище. В авіації пропрацював 45 років, а коли вийшов на пенсію, не зміг всидіти на землі.

«Це хвороба. Вона невиліковна. Коли дивився на цих «птахів», я зрозумів, що мене не вилікують», – каже чоловік.

У Корсунь-Шевченківському Віктор та його друг не тільки майструють літаки, а й прищеплюють любов до неба молодому поколінню. Спочатку брали всіх охочих, але тепер їх так багато, що доводився проводити відбір.

«Найбільше пілотів в Україні у Корсунь-Шевченківському. Це літучий край. Козаки літають на дельтапланах і літаках», – зазначає пілот Юрій Красавчук.

Навчають безкоштовно. Випустили вже понад сотню курсантів. На знак подяки ті допомагають доглядати за машинами. А щойно з’являється вільна хвилинка – рвуться в небо.

У подальших планах Віктора – модернізувати вже наявні літаки та побудувати нові, аби ще більше людей могли долучитись до справи всього його життя.

Як повідомляв сайт vikka.ua, з початку року на Черкащині працевлаштували понад 20 тисяч безробітних громадян.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version