НовиниЧеркащинаЧеркащанин присвятив деокупації Криму 150-кілометровий заплив у відкритому морі

Черкащанин присвятив деокупації Криму 150-кілометровий заплив у відкритому морі

-

- Advertisment -

Відомі українські марафонці Анатолій Вяльцев із Черкас та Олег Софяник встановили нове досягнення: пропливли 150 кілометрів по Середземному морю – від узбережжя Туреччини до Кіпру.

Із Олегом поспілкувались «Факти» та дізнались подробиці далекого запливу у відритому морі.

Чоловіки стартували 6 вересня об 11 годині ранку в Туреччині від старовинної фортеці Казил Куле, що в курортному місті Аланья. Їх супроводжував невеликий катер.

«Спека стояла виснажлива, тому плисти вдень було дуже важко. Але це нас не зупинило. Ми не надягали гідрокостюми, обходилися лише окулярами для плавання», – каже Олег Софяник.

Плавець зізнається: через карантинні заборони на проведення спортивних заходів заплив довелося проводити напівлегально. Пливли без зупинок естафетою по три години, тож була можливість перевести дух, перекусити (їли в основному фрукти), попити та подрімати.

«Вночі плисти було набагато легше. З катера постійно хтось слідкував за нами. Оренда супроводжувального катера обійшлася в 3 тисячі доларів. Душу на борту немає. Прісної води було мало. Її вистачало тільки на те, щоб попити і умити обличчя. Пили дуже багато – десь 10 літрів води на добу на людину», – розповідає марафонець.

Анатолій та Олег пливли по відкритому морю до Північного Кіпру. Фінішували на його березі 8 вересня о 18:45. Заплив зайняв 55 годин і 45 хвилин.

На наступний день після запливу під час перебування в готелі у черкащанина виникли болі. Виявилося, причиною стали камені в нирках.

«У важкому стані мого товариша відвезли в госпіталь до Аланьї. Зробили операцію, поставили катетери і на другий день увечері повернули в готель. Ми пробули там ще день і вилетіли в Україну. Рідні зустріли Толю в аеропорту Запоріжжя, відвезли додому в Черкаси. Поки що він почуває себе погано, має бути ще операція», – розповів про Анатолія Олег Софяник.

Додав, що заплив проводився за його рахунок: чоловік продав квартиру у Севастополі. На такий відчайдушний крок плавці пішли на честь пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу і нинішніх політичних репресій в Криму.

«Сподіваємося своїм досягненням привернути увагу всього світу до грубих порушень прав людини російськими окупантами в Криму та їхніх злочинів: арештів, тортур, посадок у в’язницю і таємних вбивств іншодумців. Закликаємо визнати на міжнародному рівні ФСБ Росії терористичною організацією – нарівні з «Ісламською державою», – сказав Софяник.

Як повідомляв сайт vikka.ua, юні черкаські баскетболістки завоювали Кубок ВЮБЛ.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На війні з росією загинув воїн із Черкащини

Сьогодні, 28 березня, місто Чигирин зустріне "живим коридором" воїна Владислава Кам'яного, який загинув на війні. Про це повідомляє пресслужба...

У Шполі прощатимуться з полеглим захисником

Сьогодні, 28 березня, Шпола готується зустріти «на щиті» Чорного Сергія Борисовича. Про це повідомляє пресслужба Шполянської міськради. Стрілець-санітар, старший солдат,...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x