додому Новини Освіта Черкащанин показав, як «народжувалося» одне з перехресть у Черкасах

Черкащанин показав, як «народжувалося» одне з перехресть у Черкасах

3

Черкащанин Станіслав Науменко, який у 80-х та 90-х проживав у Черкасах, показав, як «народжувалося» перехрестя вулиць Сумгаїтська та Одеська. Архівні фото він виклав в групі «Ретро Черкаси» в мережі Фейсбук.

Зараз там існує повноцінна транспортна розвязка. А у 1990 році тролейбуси і автобуси вимушені були ходити по спеціально відбудованій дорозі біля самого заводу.

«На початку 1990 року почалася реконструкція перехрестя вул. Одеської з вул. Сумгаїтською — разом із створенням транзитного проїзду в бік дамби. На час реконструкції було облаштовано тимчасовий об’їзд для транспорту попід самими заводськими корпусами», – написав Станіслав Науменко

3 КОМЕНТАРІ

  1. Це неправда.
    Дане будівництво було розпочато в 1984 році, і вже у 86,-му нормально курсували автобуси. Тролейбусна ж лінія відкрилася у 1987 році я краз на 70-річчя жовтня, в тому ж році було побудовано нове тролейбусне ДЕПО по вул. Руставі, яке на даний час розпизджяне та роздеребанене територіями гектарними. (доречі, хто бачив, той охреніє від масштабу розкрадення”.)
    Щодо прорізу на дамбу з вул. Сумгаїтської, цей проєкт було заплчатковано ще у далекому 1981 році, як елемент покращення проїзду туристів, що прибували річково-морськими лайнерами до порту Черкаси, що був тоді вельми популярним серед інотуристів з країн як соцтабору, так і серед західних туристів, в т.ч. американців як такийсобі проміжковий хаб до наземних екскурсій, а також в зв’язку з олімпійськими іграми в москві. Іноземний турист добирався туди різними шляхами…

    • Ото навіщо бозна що писати? Тролейбусну лінію по Сумгаїтській було відкрито 7 грудня 1985 року. Депо №2 ніколи так і не було добудоване – хоча офіційно існувало як організаційна форма. Московська Олімпіада-80 тут взагалі ні до чого. Фото – 1990 року, і до завершення будівництва тієї розв’язки ще минув час.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version