додому Новини Черкаси Черкащанин подав петицію: виділити 50% бюджетів на ЗСУ

Черкащанин подав петицію: виділити 50% бюджетів на ЗСУ

0

Виділяти не менше 50% бюджетів розвитку місцевих бюджетів на підтримку ЗСУ. Таку петицію на сайті Верховної ради зареєстрував черкащанин Ярослав Нищик.

У своїй петиції він хоче зобовязати органи місцевого самоврядування до завершення війни передбачати в бюджетах розвитку громад не менше 50% коштів на підтримку ЗСУ.

«У повноваженнях Верховної Ради України внесення змін до вже прийнятих законодавчих актів та кодексів. Вважаємо за необхідне законодавчо зобов’язати органи місцевого самоврядування всіх рівнів витрачати щонайменше 50% бюджету розвитку на потреби підрозділів ЗСУ», – зазначено в тексті петиції.

Також Ярослав Нищик пропонує не навпрвляти кошти, як субвенцію, Міністерству оборони, а щоб закупками займалися органи місцевого самоврядування. На його переконання, вдасться заощадити час і кошти. До тогож дозволить закривати потреби місцевих підрозділів, які воюють на передовій.

«І витрачати кошти на благоустрій тилових міст в той час коли уродженці цих міст можуть загинути на фронті через нестачу елементарного обладнання – безвідповідально та цинічно. Країна має або воювати, або святкувати. Все решта – танці на кістках загиблих героїв», – зазначив Ярослав Нищик.

Петиція протягом 90 днів має набрати 25 тис голосів.

Щоб підтримати, натисніть ТУТ

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version