додому Новини Черкащина Черкащанин отримав 13 років ув’язнення за державну зраду

Черкащанин отримав 13 років ув’язнення за державну зраду

0

Подільський райсуд Києва засудив до 13 років позбавлення волі колишнього військовослужбовця ЗСУ, черкащанина Олександра Баранова за державну зраду і дезертирство. Про це йдеться у вироку суду від 8 лютого, повідомляє delo.ua.

Колегія суддів ухвалила: визнати винним (Баранова) у скоєнні злочинів … і призначити йому покарання за ч. 1 ст. 408 (дезертирство) УКУ у вигляді 3 років позбавлення волі, за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) УКУ у вигляді 13 років позбавлення волі без конфіскації майна та з позбавленням військового звання – молодший сержант", – йдеться в тексті вироку.

Баранов – уродженець м. Канів Черкаської області, в березні 2014 року відмовився виконувати обов'язки несення військової служби в ЗСУ і заявив про намір проходити службу в Збройних Силах РФ, чим вчинив державну зраду. Після цього він підписав контракт зі ЗС Російської Федерації і почав проходити військову службу на посаді механіка літака військової частини 67606 ВС РФ, а пізніше отримав паспорт громадянина Росії.

Баранов свою провину не визнав повністю і відмовився давати свідчення, але провина його доведена кількома свідками і доказами.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах засудили терориста, який вступив до силового блоку "ДНР".

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version