додому Новини Черкащани заспівали в Італії гімн Майдану

Черкащани заспівали в Італії гімн Майдану

0

Хор студентів Черкаського музучилища вже втретє вразив Європу. Попри проблеми зі збором коштів на поїздку та видачею віз, черкащанам таки вдалося потрапити на Міжнародний хоровий конкурс в місті Ріміні та ще й вибороти призові місця. Про це пише видання "Черкаський край".

Хор студентів брав участь у двох номінаціях: класика і фольклор. У кожній номінації брали участь по 15 колективів з усього світу.

– Учасники конкурсу мали дуже високий рівень підготовки, – говорить керівник Хору студентів естрадного відділення Черкаського музичного училища ім. С. Гулака-Артемовського Наталія Шмараєва-Гожа. – Але ми були вражені і професіоналізмом інших конкурсантів. Це були знані хорові колективи з усього світу. Тому не гаяли ні хвилини – навіть там, в Італії, продовжували репетиції з ранку до самої ночі, "шліфували" номери, щоб під час конкурсних виступів бути на висоті.

За результатами конкурсу хор увійшов в трійку призерів у своїх номінаціях і отримав два срібла. Також колектив отримав запрошення на престижні хорові конкурси в інших європейських країнах.

– Для нас було важливим не тільки достойно виступити, а й передати через пісню всю нашу біль і переживання за рідну країну, – говорить артистка та адміністратор хору Юлія Свірідова. – Під час позаконкурсного концерту ми оголосили, що наш виступ присвячений усім героям України, які віддали своє життя за неї і зараз захищають нас. Коли залунала пісня "Гей, пливе Кача…" –  в залі була повна тиша. Енергетично це було дуже сильне співпереживання. Відчувалось, що люди розуміли наш біль і нашу трагедію.

У межах поїздки черкащани відвідали Венецію, Ріміні, Сан Марино, Рим, Ватикан та Флоренцію. Студенти співали на площах міст. Це була перша поїздка колективу до Італії. Кошти збирали майже три місяці, долучалися небайдужі з усієї України і навіть із-за кордону.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version