НовиниЧеркащинаЧеркащани вшанували тих, хто загинув у Другій світовій війні...

Черкащани вшанували тих, хто загинув у Другій світовій війні (Фото)

-

- Advertisment -

У День скорботи і вшанування жертв війни в Україні керівництво Черкас, області та жителі міста поклали квіти до меморіалу на Пагорбі Слави.

Про це інформує пресслужба міськради.

Рідні та близькі, нащадки загиблих у глобальному конфлікті, навіть найповажнішого віку, теж не змогли залишитися осторонь. Війна стала частиною їхньої пам’яті, частиною життя. Сьогодні із квітами та портретами в руках, зі сльозами на очах вони згадують, здавалося, далекі, але від того не менш болісні й тяжкі, втрати дорогих людей та випробування повоєнних років.

«Сьогодні кожен із нас згадує й вшановує наших рідних і близьких, адже війна зачепила кожну українську домівку. У мене в руках фото Героя Радянського Союзу Олександра Тканка. Я знала цю людину особисто – він мій щирий і добрий друг назавжди! І я пишаюся цим, адже через історію цієї великої особистості бачиш людські долі різного роду, а за ними – долю всього нашого народу… Світла пам’ять і вічна шана кожному, хто ціною власного життя відстояв мир та свободу для нас. А ще хочу передати невимовну, велику вдячність кожному захисникові, які й сьогодні зі зброєю в руках захищають нас на Сході країни», – зазначила жителька Черкас Ольга Тимофіївна.

До слова, за даними українських істориків, людські втрати України у Другій світовій війні становили 8-10 млн осіб, а загальні демографічні – понад 13 млн. За кілька місяців бойових дій територія України була повністю завойована, а визволена тільки 28 жовтня 1944 року.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Черкащина вшанувала річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x