НовиниЧеркащани вшанували пам'ять жертв Геноциду вірмен

Черкащани вшанували пам'ять жертв Геноциду вірмен

-

- Advertisment -

У Черкасах 24 квітня містяни вшанували пам'ять жертв Геноциду вірмен, повідомляє "Прес Центр".

Так, захід розпочався з богослужіння за упокій невинно убієнних у каплиці біля вірменської церкви в Черкасах, після чого в Палаці молоді презентовано виставку архівних матеріалів-спогадів до річниці Геноциду вірмен, а також виконані тематичні пісні й вірші вихованцями вірменської недільної школи. Наприкінці заходу відбувся показ документального фільму "Шрам".

До вшанування жертв Геноциду вірмен приєднався міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та секретар міської ради Олександр Радуцький.

"Геноцид був і ми його визнаємо. Та найголовніше – це пам'ять, адже кожен вірменин завжди вшановуватиме пам'ять тих людей, які загинули внаслідок геноциду в Оманській імперії. Водночас Олександр Радуцький зазначив, що доки відбуватимуться такі пам'ятні заходи, які, зокрема, мають виховний характер для підростаючого покоління, доти про ті події в історії вірменського народу ніхто й ніколи не забуде", – зазначив Анатолій Бондаренко.

Голова черкаської обласної вірменської громади "Арарат"Армен Акопян презентував присутнім виставку, відвідувачі якої можуть побачити перші шпальти світових газет початку 20 століття, на яких зображені події понад сторічної давнини, коли люди гинули на землях, контрольованих владою Османської імперії.

"Ми можемо бачити, що вже тоді суспільство засуджувало події, які відбувалися з вірменським народом. І донині процес визнання Геноциду вірмен триває, аби світ пам'ятав ці дати та події, щоб ніколи не допускати їх у майбутньому", – наголосив Армен Акопян.

Як повідомляв сайт vikka.ua, пам’ятна хода на честь Героїв АТО зібрала майже півтисячі черкащан.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x