НовиниЧеркащинаЧеркащани вшанували пам’ять загиблих захисників України (ФОТО)

Черкащани вшанували пам’ять загиблих захисників України (ФОТО)

-

- Advertisment -

Сьогодні, 29 серпня, вшановують пам’ять загиблих захисників України. Черкащани поклали квіти до стели пам’яті загиблих на Майдані, пам’ятника генерал-майору Ігорю Момоту та до символічного пам’ятника Небесній сотні – хреста. Про це інформує пресслужба Черкаської ОДА.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про заснування 29 серпня Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Саме у цей день 2014-го року в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі. Українські військові потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Тоді бойовики обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, ще 429 дістали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти.

"У нас у всіх є віра в перемогу, – говорить дружина загиблого учасника АТО Олена Ложешнікова. – Важливо те, що є люди, які готові будувати щасливу країну, щасливе життя для наших дітей і внуків. Є ті, хто готові захищати. Бо саме за світле майбутнє боролися і продовжують боротися наші захисники".

Благочинний Черкаського району отець Андрій Шпунт провів молебень біля меморіальної плити із викарбуваними іменами загиблих в україно-російській війні.

"Ми згадуємо сьогодні всіх і кожного поіменно, хто не пошкодував своїх молодих років, свого життя за Незалежність України. Бачимо, що тут на стелі викарбувані імена полеглих воїнів. Але жахливо, що вже маємо новий список тих, хто відійшов у вічність, захищаючи рідну землю. Молимося, щоб це жахіття закінчилося".

Вшанував пам’ять загиблих голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко.

"Велика пошана матерям, дружинам, родинам загиблим. Ці воїни завжди з нами. Тепер вони – наші ангели охоронці. Справа честі продовжувати боротьбу і з зовнішнім, і з внутрішнім ворогом. І щоб все завершилося так, як мріяли загиблі хлопці, – звернувся до родин загиблих черкащан Ігор Шевченко".

Як повідомляв сайт vikka.ua, в Оршанці вшанували пам'ять героїв-прикордонників.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x