додому Новини Черкащина Черкащани вирішували долю нового ігрового майданчика для дітей (ФОТО)

Черкащани вирішували долю нового ігрового майданчика для дітей (ФОТО)

0

Зберегти сквер Богдана Хмельницького як історичну пам’ятку міста та не встановлювати дитячий майданчик у вигляді корабля вирішили черкасці на громадському обговоренні у міськраді 26 жовтня. Думки щодо того, де розмістити цей об'єкт та чи потрібен він взагалі розділилися, передає кореспондент vikka.ua.

"Я проти встановлення цього майданчика у сквері Богдана Хмельницького. Це чи не єдине затишне місце в Черкасах, де можна гуляти з немовлятами, – пояснив присутнім громадський активіст Іван Подолян, – Там не вистачає лише нормального туалету і гарного газону. Це місце, де можуть відпочивати люди будь-якого віку від міського шуму. Це було основною причиною, чому нам не подобається ідея реалізації цього проекту саме там".

Жителька Хімселища Ірина наголосила, що доречніше встановити майданчик у парку Хіміків, бо ж він найменш розвинутий. За словами жінки, своїх дітей на прогулянку вона туди не водить, а має везти до центру.

Загалом пропозицій від громадян міста для встановлення дитячої інфраструктури нарахували одинадцять, до протоколу внесли лише шість.

"На жаль, ми не можемо розглядати встановлення майданчика у всіх запропонованих місцевостях, оскільки багато з них не є на балансі КП "Дирекція парків", – пояснює заступник директора КП "Дирекція парків" Андрій Куча.

Про те, що дитячі майданчики не повинні бути однопланові та яскраві, наголосив не один представник громадськості.

"Наші діти не повинні бути з обмеженим світоглядом. Різнокольорові та однотипні майданчики є у кожному мікрорайоні. На мою думку, якщо і робити подібні речі, то оригінальні й цікаві", – підкреслила голова ГО "Молода Черкащина" Вікторія Феофілова.

Вікритим голосуванням вирішили встановити дитячий майданчик у вигляді корабля  в будь-якій іншій парковій зоні міста. Подальшу долю об’єкту дозвілля обговорять на сесії міської ради.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на черкаській дамбі до кінця цього року може з'явитися оглядовий майданчик.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version