НовиниЧеркащани відмовляються бути підприємцями, аби не платити державі

Черкащани відмовляються бути підприємцями, аби не платити державі

-

- Advertisment -

Перед новим роком черкащани вишикувалися у величезні черги, щоб закрити свої ФОПи. Люди годинами очікували, аби не завинити державі гроші. Такий передноворічний клопіт підприємцям додав Уряд. Згідно з його рішенням, окремі категорії ФОПів уже з 1 січня змушені платити єдиний соціальний внесок у розмірі понад 704 гривні на місяць. У тому числі й ті, чий бізнес не приносить прибуток. Не всі бажаючі встигли закритися до нового року. Витрачаючи гроші, які хоч-не-хоч, а доведеться заплатити за січень та різдвяні свята, люди й досі поспішають позбутися статусу підприємця. Сайт vikka.ua дізнавався про подробиці.

"З 26 по 31 грудня включно до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) було подано стільки ж звернень від ФОПів щодо їх закриття, скільки взагалі ми отримуємо за рік – 400-450 заяв. Є такий нюанс, що особа перестає бути підприємцем не з моменту прийняття заяви, а після внесення її даних до єдиного державного реєстратора. На це є 24 години", – зазначив директор черкаського ЦНАПу Руслан Дмитренко.

За його словами, через велику кількість відвідувачів напередодні свят оператори не встигали швидко обробляти заяви.

"29 грудня я нарахував чергу у 104 особи. Наразі люди теж активно звертаються щодо зняття себе з реєстрації як ФОПа, але таких величезних черг вже немає. Максимальна кількість очікуючих – 16 осіб", – пояснив він.

Нелегко було пережити ажіотаж та довге очікування не тільки ФОПам, а й консультантам ЦНАПу. Одна з них Альона Несходим. Дівчина зазначила, що в останні дні нового року 460 ФОПів взяли талони до електронної черги.

"Багато підприємців вишикувалися просто у порядку живої черги. Хтось нервував, але ми до цього звикли. Дехто взагалі жартома обіцяв нам вогнище у приміщенні розпалити. Є підприємці, які по 10 років вже не працюють і от тільки зараз прийшли закриватися", – прояснила консультант.

Вона зазначила, що підприємцям, які закриваються після початку нового року, все одно доведеться сплачувати ЄСВ.

Та дехто з підприємців, які не встигли закритися у 2016 році, сподіваються, що у січні їм все ж таки не доведеться сплачувати 704 гривні.

"Я колись відкривав ФОП для дружини. Тепер треба закривати. У таких чергах нереально вистояти. Тільки що був у фіскальній службі, там теж багато людей. У нас така система, що зареєструватися можна за 3 хвилини, а щоб закритися, потрібен місяць. Ну повиснуть ці гроші на підприємцях, що не працюють, і що? Думаю, виплати за січень держава таким ФОПам пробачить", – зазначив черкащанин Сергій.

Протилежну думку висловлює інша відвідувачка ЦНАПу Любов. "Раніше займалася торгівлею на ринку на ІІ групі. Не працюю підприємцем 1,5 року. Сьогодні простояла у черзі годину, очікую й досі. Знаючи нашу державу, ніхто нам не скасує виплату ЄСВ за січень", – пояснила жінка.

У свою чергу начальник управління з питань державної реєстрації Черкаської міськради Віталій Іляшенко підкреслив, що в останні дні перед новорічними святами вони приймали від 70 до майже 200 заяв від підприємців.

"90% з них ті, що хотіли знятися з реєстрації. Це не тільки підприємці з міста. Не працює ЦНАП у Черкаському районі. Також у місті можуть подавати заяви підприємці з області", – зазначив він.

За його словами, 27 грудня до них звернувся 71 ФОП, 28-го – 98, 29-го – 188, 30-го – 128, 3 січня – 69, 4-го – 123, 5-го – 103. Усього 780 осіб.

Загалом, за даними сервісу моніторингу реєстраційних даних українських компаній OpenDataBot, за останній тиждень кількість приватних підприємців в Україні скоротилася на 10,85 тисяч. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські підприємці збентежені підвищенням "мінімалки".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині шахрай видурив у людей понад 170 тисяч гривень і втік за кордон

До суду скерували обвинувальний акт проти чоловіка, який разом із поплічниками шахрайським шляхом заволодів коштами громадян на суму понад...

Керівник “Черкасиводоканал” отримує більше, ніж мер Києва

Заробітна плата керівника комунального підприємства «Черкасиводоканал» Івана Сухарькова більша, ніж, скажімо, дохід мера Києва Віталія Кличка. Торік Сухарьков заробив...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x