додому Новини Черкащани вдвічі більше купують корми для тварин

Черкащани вдвічі більше купують корми для тварин

0

За перший квартал цього року оптовий товарооборот підприємств торгівлі склав 5405,6 мільйонів гривень. Це у порівнянні із аналогічним періодом 2014 року – на 57,3 % більше у фактичних цінах.

Про це vikka.ua повідомили у прес-службі обласного управління статистики.

Черкащани переважно купували непродовольчі товари (82 %). Майже вп’ятеро збільшилися обсяги продажу насіння гірчиці, ріпаку і кользи, кунжуту, соняшника, у 2,3 – кукурудзи, 2 – кормів готових для тварин.

Водночас порівняно з відповідним періодом попереднього року зменшилися фізичні обсяги оптового продажу пшениці – на 19,5 % та бензину – на 14,6%.

Серед  продовольчих товарів найбільше реалізовано олій та харчових жирів, алкогольних напоїв, м’яса та м’ясних продуктів,  шоколаду та цукрових кондитерських  виробів,  продуктів  молочних, масла та сирів.

Порівняно з І кварталом минулого року вдвічі збільшилися обсяги оптового продажу м’яса та м’ясних продуктів, на 73 % – алкогольних напоїв, на 17 % – борошна. Натомість черкащани стали менше купувати вина, пива молочних продуктів, прянощів та приправ, кондитерських виробів та цукру.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version