НовиниЧеркащани увійшли до рейтингу найбільших хабарників за підсумками 2015...

Черкащани увійшли до рейтингу найбільших хабарників за підсумками 2015 року

-

- Advertisment -

Корупція міцнішає: опубліковано свіжий рейтинг найбільших хабарів в Україні. Відзначилися солідними хабарами і черкащани. Про це свідчать відомості правозахисної організації Transparency International Україна, що опубліковані на сайті Сегодня. ua.

"Незважаючи на гучні заяви українських керівників про активніу протидії корупції, обсяги хабарництва в країні збільшуються. Середній розмір хабара в минулому році склав приблизно 40 тис. грн, в той час як в 2014 році нечисті на руку чиновники брали в середньому 30 тис. грн" , – наголошується в дослідженні Transparency International.

У 2015 році середній розмір хабара зріс майже на 10 тис. грн і досяг 40 тис. грн. При цьому загальна сума хабарів у 2015 році склала 19 млн грн, а в 2014 році – на 3 млн менше, що, за відомостями організації, пов'язане з девальвацією гривні.

За розміром хабарів черкащани опинилися на 10 та 11 сходинці. Зокрема, за 668 тисяч тодішній начальник ГУ Держземагенства в області передав в оренду землі сільськогосподарського призначення. Відкат у розмірі 544 тисячі вимагали колишні топ-чиновники Державного центру зайнятості за участь у програмі фінансування по створенню робочих місць. При цьому сіли за ґрати тільки останні.

Як наголошують правозахисники, тільки 19% чиновників, яких судили за отримання або вимагання хабара, опинилися за ґратами. Середній термін позбавлення волі становив 4 роки 7 місяців. Максимальний термін покарання за хабарництво становить 12 років в'язниці, проте за два роки такий строк не отримав жоден хабарник.

Як повідомляв сайт vikka.ua, очільник обласної поліції запевнив, що доведе свою невинуватість.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Суд оштрафував чиновницю із Черкас: вона пропонувала прикордоннику 100 доларів хабара

Старосамбірський районний суд Львівської області оштрафував на 68 тисяч гривень посадовицю Черкаської міськради Тетяну С. Жінка намагалася підкупити прикордонника...

У Черкасах виявили нелегала, який протягом восьми років незаконно перебував в Україні

Чоловік із Грузії, якого виявили міграційники в Черкасах, перебував у статусі нелегального мігранта протягом майже 8 років. Про це...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x